Netflix slaat slag met Duncan Jones' 'Mute'

Netflix slaat slag met Duncan Jones' 'Mute'

Daarmee voegt deze zich bij titels als War Machine en Bright.

Netflix begint zich naast kwaliteitsseries ook steeds meer te richten op allerlei indrukwekkende films. Zo verscheen een tijdje terug nog het knappe Beasts of No Nation (2015) en werd er een contract gesloten met Adam Sandler en zijn productiemaatschappij Happy Madison Productions. Voor de toekomst verzekerde de streamingdienst zich al van enkele grote filmprojecten en daar heeft Duncan Jones' Mute zich nu aan toegevoegd.

Recent werd bekend dat Warcraft-regisseur Jones met de productie van Mute is gestart. Hoofdrolspeler Alexander Skarsgård verklapte tegenover Empire het nieuws en sprak ook over de film: "Ik kom net terug uit Dublin waar Duncan veel liet zien van de film. En ik ben er erg, erg verheugd op... Het gaat over een gast die als kind een ongeluk heeft gehad. Hij een ex-Amish, dus hij leeft een behoorlijk klooster-bestaan. Hij heeft geen gsm. Hij heeft de Amish-gemeenschap verlaten, maar hij volgt in zeker zin nog wel de regels."

Volgens Skarsgård krijgt de film een beperkte bioscooprelease tegelijkertijd met de verschijning op Netflix. De sci-fi film gaat over ene Leo Beiler (Skarsgård), een zwijgende barman die gedwongen wordt om zijn vermiste vriendin op te sporen. Paul Rudd speelt een chirurg die mogelijk zou weten waar de vriendin is.

Naar verwachting speelt Mute zich in dezelfde wereld af als Jones' debuutfilm Moon waarin Sam Rockwell te zien is. Naar verwachting keert ook hij op een of andere manier terug. Het goed ontvangen Moon was in 2009 een financieel hitje met een opbrengst van $10 miljoen.

Naast Mute verschijnen op Netflix ook onder meer Jeff Wadlows True Memoirs of an International Assassin, David Michôds War Machine en David Ayers Bright.



NieuwsFilm

meest populair