Makers 'Turbo Kid' werken aan vervolg

Makers 'Turbo Kid' werken aan vervolg

Liefhebbers kunnen terugkeren naar het bloederige post-apocalyptische 1997.

Het komische actieavontuur Turbo Kid krijgt een deel twee. Dat hebben de makers (regisseurstrio François Simard, Anouk Whissell en Yoann-Karl Whissell) deze week aangegeven in gesprek met Journal de Montreal. Veel is er niet over bekend, wel zeggen ze dat het vervolg meteen verdergaat waar het origineel stopte. Of karakters The Kid en Apple terugkeren is eveneens onduidelijk - hoofdrolspelers Munro Chambers en Laurence Leboeuf hebben wel eerder hun enthousiasme getoond.

In Turbo Kid volgen we een tiener annex stripboekenfan die op zijn BMX door de woestenij van de wereld van 1997 fietst. De nabijgelegen post-apocalyptische samenleving wordt geregeerd door een sadistische en tiranniek man genaamd Zeus (Michael Ironside). De jongeman komt met hem in de problemen wanneer hij vrienden wordt met de eigenaardige Apple. Als zij ontvoerd wordt, stuit de knul op de overblijfselen van de held waar hij naar opkijkt: Turbo Rider. Hij pakt diens pantser en polswapen en trekt eropuit om Zeus te verslaan en zijn vriendin te redden.



Hierboven staat de trailer. Mensen die van het eerste deel genoten, en ook uitkijken naar de hervatting van het verhaal, kunnen hieronder een muziekvideo bekijken waarin Apple's verleden ietwat opgehelderd wordt. Regisseur Yoann-Karl Whissell heeft aangegeven dat het scenario van deel twee eind dit jaar af zal zijn. Ze hopen in de zomer van 2017 te kunnen beginnen met filmen, althans: "In een ideale wereld."



NieuwsFilm

meest populair