'Jurassic World 2' wordt enger en spannender

'Jurassic World 2' wordt enger en spannender

En komen er wel of geen gemilitariseerde dino's in voor?

In de loop van februari zullen de opnames van Jurassic World 2 beginnen in Hawaii en Londen. Er zijn nog weinig details over het vervolg op de immens succesvolle film van regisseur Colin Trevorrow, maar vandaag hebben we wat informatie over de toon van de film. Trevorrow vertelde daarover, en over het gebruik van animatrons in het vervolg van regisseur J.A. Bayona.

"Het wordt spannender en enger," vertelde Trevorrow. "Dat is hoe we het bedacht hebben, de manier waarop het verhaal gaat. Ik wist dat ik Bayona als regisseur wilde, ver voordat iemand wist dat het een mogelijkheid was, dus alles is gebouwd rondom zijn vaardigheden."

Daarnaast zullen er meer animatrons gebruikt worden, zoals in de oorspronkelijke trilogie. "Absoluut. We volgen de algemene regel van de andere films in de franchise, namelijk dat animatrons het beste gebruikt kunnen worden als ze stil staan of er bewegingen in de heupen of nek te zien zijn. Ze kunnen niet rennen of ingewikkelde fysieke acties uitvoeren, daarvoor moet je je wenden tot animatie. Dezelfde regels golden voor Jurassic Park. Ik denk dat het gebrek van animatrons in Jurassic World ook vooral te doen had met de manier waarop de Indominus bewoog. Het was erg snel en vloeiend ontworpen, rende veel en moest zijn armen en benen en nek en staart allemaal tegelijk kunnen bewegen. Het was geen log dier. We hebben wat mogelijkheden voor animatrons in het script van Jurassic World 2 gezet, want daar moet het beginnen, en ik kan je vertellen dat Bayona dezelfde prioriteiten heeft - zoveel mogelijk praktische effecten wil gebruiken."

Verder gaan velen er vanuit dat het vervolg zal draaien om gemilitariseerde dinosaurussen, een idee waarmee al in Jurassic World gespeeld werd. Volgens Trevorrow zal dat niet het geval zijn. "Ik heb geen interesse in gemilitariseerde dinosaurussen, niet in de praktijk in elk geval. Ik vond het als theorie een interessant idee. Toen dat idee in een vroege versie van het scenario stond, was het iets dat Owen deed, iets dat hij ondersteunde en aan het begin actief deed. Maar Derek en ik vonden dat een raar idee, iets voor de slechterik om na te streven."

De film heeft wederom hoofdrollen voor Bryce Dallas Howard en Chris Pratt en zal in juni 2018 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair