Carole Lombard- ochtend op de BBC

Carole Lombard- ochtend op de BBC

Twee films van de comédienne zijn aanstaande zaterdag te zien.

Carole Lombard was in de jaren dertig een van de bekendste comédiennes. Aanstaande zaterdag is er een 'double bill' van deze blondine op de BBC. Een reden om die dag wat eerder op te staan en deze twee films niet te missen!

De eerste die wordt uitgezonden is They Knew What They Wanted om 07.35. In deze film van Garson Kanin speelt Lombard tegenover Charles Laughton en William Gargan (die hiervoor een Oscarnominatie voor beste bijrol kreeg). Lombard speelt Amy die na een correspondentie zal trouwen met Tony, de Italiaans-Amerikaanse eigenaar van een wijngaard. Tony heeft haar echter al beduveld door een foto op te sturen niet van zichzelf, maar van zijn knappe jonge voorman Joe.

Deze film wordt om 09.00 uur gevolgd door Mr & Mrs Smith. Nee het gaat hier niet om de film met Brangelina, en heeft daar ook niks mee te maken. Mr & Mrs Smith is een vergeten Hitchcock, het enige uitstapje van de Master of Suspense naar de komedie. Het is dan ook niet een heel opmerkelijke film, het is er een zoals veel werd gemaakt in die periode. Maar hij is wel vermakelijk en Carole Lombard tilt de komedie naar een hoger niveau.

De twee films die vertoond worden behoorden tot Lombards laatste. In 1942 stortte het vliegtuig waarin Lombard terugvloog na fondsenwerving voor de Tweede Wereldoorlog neer. De actrice, op dat moment getrouwd met Clark Gable, overleed daarbij op 33- jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair