Docu 'Dancer' publiekwinnaar van eerste PAFF

Docu 'Dancer' publiekwinnaar van eerste PAFF

De film komt later dit jaar in de bioscoop.

Afgelopen week werd de eerste editie van het Parool Film Fest (PAFF) in Amsterdam gehouden. Afgelopen zondag werd op de slotdag de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt en dat bleek de documentaire Dancer van regisseur Steven Cantor te zijn geworden. Zijn film werd door het publiek verkozen tot beste film van het festival en bekroond met de Paff-Award.

Deze documentaire gaat over Sergei Polunin, die op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld intreedt. Hij maakte grote indruk en werd de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Toen hij 25 jaar was werd het succes hem echter teveel. Zijn beroemdheid maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. Deze documentaire biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman, die eigenhandig een online hit van ballet wist te maken.

Het publiek van Paff koos de winnaar door middel van verstrekte scheurkaarten bij de filmvoorstellingen. De prijs werd zondag door Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen uitgereikt na afloop van het Best of the Fest-programma. Dancer wordt later dit jaar uitgebracht in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair