Jake Gyllenhaal en Netflix maken misschien 'The Helicopter Heist'

Jake Gyllenhaal en Netflix maken misschien 'The Helicopter Heist'

Over een overval van zeven jaar geleden die in Zweden plaatsvond.

Netflix en Jake Gyllenhaal willen als eenheid aan een drama gaan werken dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Het gaat om The Helicopter Heist. De streamingdienst en acteur zijn momenteel koplopers in een biedoorlog om de rechten van een boek dat nog uitgebracht moet worden, geschreven door Jonas Bonnier.

Het boek gaat diep in op een overval die 29 september 2009 in Stockholm, Zweden plaatsvond. Met een gestolen helikopter landde een groep bewapende dieven op een beveiligd pand van G4S (Group 4 Securicor). Uit het depot stalen ze meer dan 45 miljoen Zweedse kronen. Met gemak vlogen ze per helikopter weg, omdat ze een vliegbasis van de politie van nep bommen hadden voorzien. Tijdens de overval kwamen de grondtroepen eveneens niet in actie, omdat de rovers machinegeweren hanteerden.

Dertig kilometer bij Stockholm vandaan hadden ze de helikopter geland. De dag na de roofoverval werd er een beloning van 7 miljoen Zweedse kronen uitgereikt voor de gouden tip. Uiteindelijk werden alle medeplichtigen opgepakt: zes mannen (tussen de 21 en 36 jaar) en één vrouw. In oktober 2010 werden ze veroordeeld. De laagste straf was één jaar gevangenistijd en de hoogste straf zeven jaar. Het was de eerste roofoverval per helikopter in de geschiedenis van Zweden.

Mocht Netflix en co. de rechten binnenslepen, dan is het de bedoeling dat Gyllenhaal één van de hoofdrollen op zich neemt. Hij zal dan met zijn Nine Stories Productions produceren.



NieuwsFilm

meest populair