Mysterieuze trailer 'Salt and Fire', Werner Herzogs nieuwste speelfilm

Mysterieuze trailer 'Salt and Fire', Werner Herzogs nieuwste speelfilm

Met onder andere Michael Shannon, Gael Garcia Bernal en wonderlijke woestijnbeelden.

"Er is geen realiteit. Er zijn alleen maar waarnemingen van en ideeën over realiteit." Met die woorden van een in bivakmuts gehulde Michael Shannon begint de myseterieuze trailer van Salt and Fire, de nieuwe speelfilm van Werner Herzog.

Salt and Fire lijkt dankzij de trailer in eerste instantie een soort thriller met een ontvoering of gijzeling, waarin Shannon en andere mannen in mutsen de blondine Veronica Ferres hebben ontvoerd. Maar Herzog kennende zullen de vreemde, haast medidatieve beelden in de woestijn aan het eind van de trailer en de filosofische teksten de overhand krijgen in de daadwerkelijke film.

Net zoals de eerdere samenwerking tussen Herzog en Shannon, My Son, My Son, What Have Ye Done ook begint als thriller/gijzelingsdrama maar dan een heel ander soort film blijkt te zijn. Hopelijk haalt deze nieuwe samenwerking kwalitatief het niveau van die zeer bijzondere film. Voor Werner Herzog is Salt and Fire alweer zijn derde film dit jaar, na twee documentaires: Into the Inferno, over vulkanen, en zijn internetfilm Lo and Behold: Reveries of the Connected World, die nu in de Nederlandse bioscopen draait. Salt and Fire ging onlangs op het Toronto Internationaal Film Festival in première, over een Nederlandse release is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair