Ewan McGregor wil snel film over Obi-Wan Kenobi maken

Ewan McGregor wil snel film over Obi-Wan Kenobi maken

Hij ziet genoeg mogelijkheden.

Met Rogue One: A Star Wars Story breiden Lucasfilm en Disney het Star Wars-universum voor het eerst uit met films die niet gerelateerd zijn aan het hoofd narratief rond de Skywalkers. Over een paar jaar verschijnt verder ook een spin-off film rond Han Solo en er staat nog een derde project gepland. Waar die derde over gaat is nog niet zeker, maar als het aan acteur Ewan McGregor ligt, wordt dat Obi-Wan.

"Ik heb altijd gedacht dat er een verhaal was dat verteld kon worden tussen mijn laatste en de eerste van Alec Guinness," begon McGregor. "Het zou leuk zijn om dat verhaal nu te vertellen, nu ik ouder ben en de juiste leeftijd heb. Ik ben vijfenveertig en Alec Guinness was wat, zestig? Ik zou er twee kunnen maken! Ik hoop dat ze andere genres gaan verkennen onder de Star Wars noemer, en een daarvan zou een film rond Obi-Wan kunnen zijn. Of twee! Het Obi-Wan Kenobi Verhaal Deel 1 en Deel 2!"

McGregor heeft de rol van Obi-Wan Kenobi driemaal gespeeld, in de prequel-trilogie van George Lucas. Ondanks dat de drie films felbekritiseerd werden, heeft McGregor er nooit een geheim van gemaakt terug te willen keren. Daar komt nog eens bij dat hij een van de weinige acteurs was die de houterige dialoog van Lucas enigszins natuurlijk kon spelen.



NieuwsFilm

meest populair