Ontmoet de hoofdpersonen uit 'Rogue One: A Star Wars Story'

Disney en Lucasfilm hebben acht mooie personageposters vrijgegeven.

Walt Disney Pictures en Lucasfilm hebben acht prachtige posters vrijgegeven voor Gareth Edwards' Star Wars: Rogue One. Het is de eerste van op z'n minst drie geplande standalone films in de Star Wars-franchise. Deze eerste daarvan draait om een groep onwaarschijnlijke helden die samen gaan werken om een ogenschijnlijk onmogelijke missie - het stelen van de plannen van de Death Star - uit te voeren. Vanaf 14 december in de bioscoop.

Jyn Erso (Felicity Jones)


Een veelvoudig veroordeeld crimineel die gevangen zit bij het Keizerrijk als de film begint. Maar haar vader, Galen (Mads Mikkelsen) neemt contact op met de Rebellen over de bouw van het eerste superwapen van het Keizerrijk en vertelt ze waar de eerste test plaats zal vinden. Jyn speelt hierin een belangrijke rol, omdat haar vader wil dat ze de missie uitvoert.

Bekijk de afbeelding

Chirrut Imwe (Donnie Yen)
Is een spirituele krijger, die gelooft in de Force. Hij is geen Jedi, maar wel iemand die het gedachtegoed van de Jedi aanhangt. De blinde krijger is sterk en woont op de maan Jedha, een van de belangrijkste planeten in de geschiedens van de Force.

Bekijk de afbeelding

Baze Malbus (Jiang Wen)
Chirrut wordt bijgestaan en beschermd door Baze, een man die niet zo spiritueel is en een wat pragmatischere kijk op de wereld heeft. Baze is huurling en heeft een karakter dat sterk in contrast staat met dat van Chirrut.

Bekijk de afbeelding

Captain Cassian Andor (Diego Luna)
Een gevestigd spion van de Rebellen, met ervaring op het slagveld. Hij krijgt flink wat respect van zijn troepen en dat vooral omdat hij koel blijft en zijn missies weet uit te voeren met minimale middelen.

Bekijk de afbeelding

Bodhi Rook (Riz Ahmed)
Hij werkte ooit als piloot voor het Keizerrijk, maar besloot over te stappen naar de Rebellen. Ook Bodhi komt net als Chirrit en Baze van de planeet Jedha, wat wellicht kan verklaren waarom hij de Republiek in ere wil herstellen.

Bekijk de afbeelding

K-2SO (Alan Tudyk)
Een voormalig handhavingsrobot van het Keizerrijk, die op een bepaald punt pad kruiste met Cassian Andor. Hij wist op de een of andere manier de programmering van K-2SO te veranderen en hem pro-Rebellen te maken. Nu werkt hij samen met Cassian in de strijd tegen het Keizerrijk.

Bekijk de afbeelding

Saw Gerrera (Forest Whitaker)
Een gevestigd held, die tijdens de Clone Wars aan de zijde van Anakin Skywalker en dienst leerling Ahsoka Tano vocht. Gerrera was een van de leiders van de rebellen op de planeet Onderon en wist een overwinning te boeken op de separatisten. Nu is hij een gehavend man, die meehelpt om de plannen van de Death Star te stelen.

Bekijk de afbeelding

Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn)
Orson Krennic is de baas van de divisie binnen het Keizerrijk die onderzoek doet naar de ontwikkeling van superwapens. Zo dus ook de Death Star, een project dat al jaren vertraagd is, maar dankzij Krennic (en diens - vermoedelijk gedwongen - samenwerking met Galen Erso) weer doorgaat. Hij is een wreed man, zeer ambitieus en van plan om de plek van Darth Vader naast de Keizer in te nemen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair