Meer bekend over filmuniversum 'Transformers'

Meer bekend over filmuniversum 'Transformers'

Michael Bay gaat de zevende film inderdaad niet maken.

De Wall Street Journal heeft in een uitgebreid artikel gekeken naar de plannen van Hasbro met zijn Transformers-franchise. Het artikel is grotendeels een blik op de writers room die men ingesteld heeft, maar geeft ook interessante details over de toekomst en de manier waarop men in de franchise naar de geschiedenis kijkt.

"De groep heeft complete verhaallijnen over een alternatieve geschiedenis van de Aarde uitgewerkt, van de tijd van de dinosaurussen tot de toekomst, waarin Transformers rollen speelden in gebeurtenissen als de Tweede Wereldoorlog." Dat past binnen de context van The Last Knight, de vijfde film in de franchise die onder meer Koning Arthur en de Tweede Wereldoorlog laat zien.

Hasbro en Paramount hebben de verhaalgroep vervolgens aan het werk gezet om "met ideeën te komen en die uit te werken tot verhalen." Uit de mogelijkheden waarmee men vervolgens op de proppen kwam, werden twee keuzes gemaakt: The Last Knight en een verhaal voor de film die in 2018 moet uitkomen over Bumblebee.

Ook meldt de Wall Street Journal dat men snel keuzes wil gaan maken voor de komende nieuwe films. Men gaat eerst scenario's of verhalen selecteren en vervolgens op zoek naar andere regisseurs. Het lijkt erop dat de zevende aangekondigde film niet door Michael Bay gemaakt gaat worden, maar door iemand anders. Waarmee de regisseur overigens na tweemaal een "laatste" film gemaakt te hebben in de franchise, ook echt afscheid lijkt te gaan nemen.

Transformers: The Last Knight draait vanaf 22 juni 2017 in de bioscoop. De Bumblebee spin-off staat gepland voor juni 2018 en de zevende film voor juni 2019.



NieuwsFilm

meest populair