Crowdfunding voor de 'ruby slippers' uit 'The Wizard of Oz'

Crowdfunding voor de 'ruby slippers' uit 'The Wizard of Oz'

Schoentjes die Judy Garland droeg, kunnen alleen met een inzamelingsactie gered worden.

The Smithsonian Institution in Washington is een crowdfundingcampagne begonnen op Kickstarter om de rode schoentjes die door Judy Garland werden gedragen in de film The Wizard of Oz te restaureren. De schoentjes zouden broos zijn en alleen met een restauratie kunnen worden geconserveerd.

"Zelfs met het blote oog is de schade goed te zien," aldus de info op Kickstarter. "De kleuren zijn dof en vaag geworden. De bovenlaag die op de pailetten van de schoentjes zat en het de kenmerkende robijnrode glans gaf laat los. Sommige draadjes die de pailetten op hun plek houden, zijn kapot. "

De hashtag van de campagne is #KeepThemRuby en er zijn nog 27 dagen te gaan om de beoogde 300.000 dollar in te zamelen. Dat lijkt te gaan lukken want er is al meer dan 190.000 dollar opgehaald in de drie dagen sinds de campagne van start ging.

Met de 3 ton zal het Smithsonian de schoentjes restaureren en een 'state of the art' display case voor ze aanschaffen, die de schoenen verder zal beschermen tegen invloeden van buitenaf. De slippers zullen dan vervolgens te zien zijn in de expositie die voor 2018 gepland staat.



NieuwsFilm

meest populair