'Game of Thrones'-regisseur maakt live-action 'SInbad'-film

'Game of Thrones'-regisseur maakt live-action 'SInbad'-film

Miguel Sapochnik was verantwoordelijk voor de geroemde laatste twee afleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones.

Studio 8 heeft een biedingsoorlog voor de nieuwe live-action filmversie van Sinbad, over een van de bekendste personages uit de fantasy-literatuur, gewonnen. Sinbad maakte voor het eerst zijn opwachting in de verhalen uit het Midden-Oosten, die aan het Westerse publiek werden geïntroduceerd als de vertellingen van Duizend-en-een-nacht.

In de verhalen over Sinbad volgen we een sluwe zeeman die strandt op verschillende (ei)landen. Na elk avontuur keert hij telkens terug naar Baghdad als een rijk man. De verhalen van Sinbad zijn al meerdere malen verfilmd; twee bekende voorbeelden zijn The 7th Voyage of Sinbad met speciale effecten van Ray Harryhausen en de animatiefilms van DreamWorks uit 2002.

De grootste aankondiging is echter dat Miguel Sapochnik, die verantwoordelijk was voor een aantal van de beste afleveringen van Game of Thrones, zal regisseren. Kyle Killen schrijft daarnaast het script en David Hoberman zal samen met Todd Lieberman produceren.



NieuwsFilm

meest populair