Leonardo DiCaprio speelt misschien in 'Truevine' van Paramount Pictures

Leonardo DiCaprio speelt misschien in 'Truevine' van Paramount Pictures

Naar een waargebeurd verhaal uit 1899, over twee broers die ontvoerd worden en in 't circus belanden.

Acteur Leonardo DiCaprio en zijn Appian Way hebben het maar druk. Naast het feit dat ze bezig zijn met het tot stand brengen van diverse titels, kondigden ze deze week aan een Captain Planet-verfilming te willen maken. Nu komt er misschien een nieuw project bij voor DiCaprio en co. In samenwerking met Paramount Pictures wil hij het boek Truevine: Two Brothers, a Kidnapping, and a Mother's Quest - A True Story of the Jim Crow South verfilmen.

De lange titel verscheen nog niet eens een week geleden op de markt en is geschreven door journaliste Beth Macy. Het schrijfwerk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat in 1899 te Virginia plaatsvond. De twee Afro-Amerikaanse broertjes George en Willie Muse werden op een dag benaderd door de blanke zakenman James 'Candy' Shelton. Hij was op zoek naar 'gedrochten' voor zijn circus. Shelton bood de jongens wat snoep aan en voordat ze het wisten waren ze kilometers van huis.

Apart genoeg werden de gebroeders Muse een groots succes in het circus, waar ze optraden als de Ethisopische apenmensen, Eko en Iko en de afgezanten van Mars. Hun welvaart kwam echter tot stand door hun huidskleur en het feit dat ze afgeschilderd werden als kannibalen en monsters met schapenhoofden. De moeder van George en Willie zocht 29 jaar lang naar haar zoons. Toen ze hen terugvond mochten ze niet mee naar huis, want de Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus claimden de twee als bezit. Een langdurende slag om de voogdij volgde.

Schrijfster Beth Macy heeft honderden interviews gehouden en tientallen jaren aan research gepleegd voor het boek. Momenteel trachten DiCaprio en Paramount de filmrechten binnen te slepen. Mocht dat lukken, dan is het de bedoeling dat de Oscarwinnaar een rol in de film speelt. Welke is niet bekendgemaakt.



NieuwsFilm

meest populair