'Blanka' is Beste Kinderfilm Cinekid

'Blanka' is Beste Kinderfilm Cinekid

Deze dramafilm van de Japanse regisseur Kohki Hasei won de grote prijs.

Blanka, de dramafilm van de Japanse regisseur Kohki Hasei, is vrijdag door een internationale jury uitgeroepen tot Beste Kinderfilm van het Cinekid Festival 2016. De filmmaker won daarmee een prijs van 10.000 euro.

De film Meester Kikker van Anna van der Heide won de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm. De Cinekid Gouden Kinderkast voor Beste Nederlandse Televisieproductie werd gewonnen door Mascha Halberstad en Anneke Dorsman voor hun gezamenlijke productie Snapje van de NTR.

Ook op gebied van nieuwe media konden er prijzen worden gewonnen. De jury koos de met apps te programmeren robots Dash & Dot uit voor de beste nieuwe media productie van 2016. Deze zijn ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Make Wonder en zijn door Tools for Talents naar Nederland gebracht.

De publieksprijs ging naar Physical Pong van de Nederlandse ontwikkelaar Thijs Eerens. Bij dit spel laat je de bal alle hoeken van het verlichte scherm zien. Het team dat als eerste een aantal punten weet te scoren, is dan de winnaar.

NieuwsFilm

meest populair