Politie kan stampei tussen Russell Crowe en Azealia Banks niet ophelderen

Politie kan stampei tussen Russell Crowe en Azealia Banks niet ophelderen

Maar ooggetuige RZA wel.

Zaterdag 15 oktober is een dag die Russell Crowe het liefst wil vergeten. De acteur hield een dinerfeestje in zijn hotelsuite en nodigde zo'n 10 gasten uit, waaronder The Man with the Iron Fists-collega RZA. De rapper nam zangeres Azealia Banks mee. Er brak echter ruzie uit toen Banks (25 jaar) driftig op de muziek reageerde die na het eten gedraaid werd.

De overlast vond plaats in het Beverly Hills Hotel. Tot op heden is het onduidelijk wat er precies gebeurd is, want iedereen beweert iets anders. Roddelwebsite TMZ bericht in ieder geval dat de politie tot stilstand gekomen is - bewakingscamera's hebben namelijk niets vastgelegd wat er op de gang speelde tussen Crowe (52 jaar) en Banks.

Kennelijk was Banks zo overstuur door de muziek dat ze boos werd, Crowe en de andere gasten voor saaie blanken uitschold en een vrouw bedreigde te steken met glas. Toen Banks naar het glas greep - terwijl ze non-stop gebruik maakte van het woord 'nikker' - werd ze vastgegrepen door Crowe. Hardhandig duwde hij haar de kamer uit en riep om de beveiligingsdienst. Banks trachtte met geweld de kamer weer in te komen, maar helaas.

Volgens de zangeres is het anders gegaan. Via een bericht op Facebook - dat inmiddels al verwijderd is - schreef ze dat Crowe háár een nikker noemde, op haar spuugde en ook nog eens wurgde. Geen van de andere gasten, waaronder RZA, kwam in actie. Wat haar uiteraard teleurstelde. Banks deed de volgende dag aangifte van mishandeling bij de politie. Ze heeft echter al aangegeven de acteur niet te willen vervolgen.

RZA (47 jaar) heeft zichzelf achter Crowe geschaard van het weekend. Tegenover TMZ, en middels een bericht op Facebook, onthulde hij dat Banks bonje maakte en niet zichzelf was. Vermoedelijk zouden medicijnen of drank er iets mee te maken hebben gehad. RZA: "Voordat de avond voorbij was had ze de halve kamer beledigd, ze was luid en aanstootgevend. Niets aan haar was grappig. Ik schaamde me een beetje omdat ze mijn gaste was. Verbaal geweld kan ik tolereren, maar wanneer het fysiek wordt..."

Volgens de rapper (geboren Robert Fitzgerald Diggs) wilde Banks inderdaad zonder reden een meisje in het gezicht snijden met glas. Crowe hield haar daaropvolgend enkel tegen, zonder scheldwoorden toe te passen. Ook is er gespuugd - daaraan zijn zowel Crowe als Banks schuldig. RZA bevond zich helaas in hun doelwitten, omdat hij tussen beiden stond. "Zien is geloven en ik zag hoe ze zich gedroeg als een onaangenaam, eigenaardig individueel," vertelt RZA. Nochtans heeft hij haar veilig thuis gebracht.

Banks was door hem uitgenodigd omdat ze een hoofdrolspeelster is in zijn nieuwste film, Coco.



NieuwsFilm

meest populair