The Man with the Iron Fists (2012)

You can't spell Kung Fu without F and U.

Dit zooitje mag dan wel door Quentin Tarantino gepresenteerd worden, verder is het een heel slap aftreksel van Kill Bill.
play

5,0 details

  • 95 Min
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
95 Min Verenigde Staten

Het verhaal draait rond een zwarte smid (RZA), die wapens smeed voor de bewoners van een afgelegen dorpje in feodaal China. Wanneer een transport met goud in de buurt van het dorpje wordt ontdekt, wil iedereen vechten om ook maar wat van deze buit mee te pikken, zo ook de Europese Jackknife (Russell Crowe). Het is aan de 'Lion Clan' om deze buit van de keizer te beschermen. Dit met alle gewelddadige gevolgen vandien.

Regie
RZA
Cast
Russell Crowe, Dave Bautista, Jamie Chung, Lucy Liu, RZA, Rick Yune, Daniel Wu, Byron Mann, Cung Le, Chia Hui Liu, Kuan Tai Chen, Andrew Ng, Zhu Zhu, Yoyao Hsueh, Telly Liu.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 15.608.545
Release
02.11.2012
Release NL
07.02.2013
Release DVD
30.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: RZA | Cast: RZA (Blacksmith), Russell Crowe (Jack Knife), Lucy Liu (Madam Blossom), Cung Le (Bronze Lion), Jamie Chung (Lady Silk), Daniel Wu (Poison Dagger), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Met Django Unchained heeft Tarantino weer een echte kaskraker te pakken die iedereen wil zien. Maar hoe zit het dan met The Man with the Iron Fists? Zijn naam op de filmposter suggereert dat het hier om een andere film van zijn hand gaat. Rapper RZA is echter degene die aan het roer stond van deze productie. Hij deed de regie, schreef het scenario en speelde ook nog eens de hoofdrol. Bij de openingsscène lijkt het inderdaad even een Tarantino-achtige film te worden, alleen houdt de film dat niveau niet al te lang vol.

RZA speelt een goudsmid die in imperiaal China anno negentiende eeuw de leiding geeft aan een krijgersbende. Samen beschermen zij hun dorp tegen bloeddorstige gangsters van buitenaf. Nadat zijn armen van hem af worden gehakt, maakt hij (uiteraard met een beetje hulp) nieuwe armen van ijzer, waar de iron fists uit de titel naar verwijzen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Man with the Iron Fists Nieuwsberichten

Laatste reacties

DutchViking

"...Zoveel kijkers zoveel meningen maar ik vind m helemaal Tarentino worthy! Must see en nJoy......"

johnwayne

"...Verschrikkelijk, met gemak de domste actiefilm van de laatste 13 jaar. RZA moet maar fijn blijven ra......"

Guilty

"...Zwaar dope ! Veel bloed en strakke gevechten zitten hierin, rap meets chinatown. Iedereen wilt het g......"

The Man with the Iron Fists

acties