Yesim Ustaoglu's 'Clair-Obscur' wint op Antalya Film Festival

De film won beste film en beste regisseur op het Turkse festival.

Turkse filmmaker Yeşim Ustaoğlu was de grote winnaar van het Antalya Film Festival. Zijn film Clair-Obscur won de prijs voor beste film, actrice en beste regisseur op de slotavond van de 53e editie.

Clair-Obscur schetst een portret van twee vrouwen die proberen te ontsnappen aan hun ongelukkige leven. Volgens de jury was de film van Ustaoğlu de unanieme keuze voor deze twee prijzen. Juryvoorzitter Hugh Hudson prees met name de wijze waarop de film huiselijk geweld neerzette.

Hoofdrolspeelster Ecem Uzun won beste actrice voor haar hartverscheurende portret in Clair-Obscurvan een jonge vrouw die gevangen zit in een onderdrukkend huwelijk. De prijs voor beste acteur ging naar Tamer Nafar voor zijn rol van Palestijnse rapper in Junction 48.

Harvey Keitel en Asghar Farhadi kregen ereprijzen voor hun oeuvres en waren aanwezig om deze in ontvangst te nemen. Keitel moedigde in zijn speech jonge Turken aan om door te zetten ondanks de politieke ontwikkelingen binnen het land van de afgelopen maanden. "We hebben jullie verhalen nodig," zei hij.



NieuwsFilm

meest populair