Klassieke filmactrice Kathryn Adams overleden

Klassieke filmactrice Kathryn Adams overleden

Speelde onder meer in 'The Hunchback of Notre Dame' en Hithcock- film 'Saboteur'

Actrice Kathryn Adams is overleden op 96- jarige leeftijd. Adams was geen household name maar speelde wel rollen in films, die over de loop van de tijd zijn uitgegroeid tot klassiekers zoals The Hunchback of Notre Dame en Saboteur.

Adams deed in 1939 mee met het radio programma Gateway to Hollywood waarbij actrices een contract bij filmstudio RKO konden winnen. Adams wist het tot de finale te schoppen en tekende bij RKO. Dat leidde dat jaar onder meer tot een rol tegenover Ginger Rogers in de film Fifth Avenue Girl.

Alles leek erop dat Adams een grote ster zou worden aangezien ze de rol van Esmeralda zou spelen in The Hunchback of Notre Dame. Maar die plannen vielen in het water toen acteur Charles Laughton erop stond dat Maureen O'Hara deze rol zou krijgen. Adams kreeg een kleine rol als de metgezel van Fleur-de-Lys.

In Hitchcocks klassieker Saboteur speelde ze de rol van Mrs. Brown, de dochter van Otto Kruger. Ook speelde ze onder meer in If I Had My Way met Bing Crosby, Love, Honor and Oh-Baby!, Black Diamonds, The Invisible Woman, Sky Raiders, Unfinished Business en Rawhide Rangers waarin ze zong en piano speelde.

In 1942 trouwde ze met acteur Hugh Beaumont en samen speelden ze in Blonde for a Day. Adams stopte na deze film met acteren om zich te richten op haar gezin. Na een scheiding van Beaumont trouwde Adams in 1974 met Fred Doty met wie ze getrouwd bleef tot aan zijn dood in 2010. Adams werkte na haar acteercarrière als psycholoog en schreef in totaal drie boeken. De laatste genaamd Becoming the Mother of Me ging over haar jeugd, haar begindagen in Hollywood en eerste huwelijk.



NieuwsFilm

meest populair