Remake van Japanse thriller 'Shield of Straw' in de maak

Remake van Japanse thriller 'Shield of Straw' in de maak

Film was drie jaar terug een finalist voor de Palme d’Or op het Cannes Film Festival.

Er is een Engelstalige remake in de maak van de Japanse spionage thriller Shield of Straw. De film was drie jaar terug een finalist voor de Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

De originele film ging over Ninagawa. Hij is een machtig man in de Japanse politiek en in de zakenwereld. Zijn kleindochter is vermoord en voornaamste verdachte is Kunihide Kiyomaru, die al eerder werd verdacht in een soortgelijke zaak. De politie kan echter geen bewijs voor zijn schuld vinden. Ninagawa zet daarom een drie-pagina-grote advertentie in de krant met daarin een beloning van 1 miljard yen voor iemand die Kunihide Kiyomaru weet te vermoorden.

Kiyomaru wordt bang en geeft zich aan bij de politie van Fukuoka. Vijf politieagenten moeten nu Kunihide Kiyomaru tijdens de reis van 1200 kilometer van Fukuoka naar Tokio escorteren, terwijl half Japan het op zijn leven heeft voorzien vanwege de beloning.

De film was gebaseerd op Kazuhiro Kiuchi's boek Wara no Tate. Creighton Rothenberger and Katrin Benedikt zullen het script voor de remake pennen. Zij schreven eerder het scenario van Olympus Has Fallen en London Has Fallen. Luc Bessons productiemaatschappij EuropaCorp behoort tot een van de producenten.



NieuwsFilm

meest populair