Gareth Edwards over hoe Orson Krennic zich onderscheidt van andere 'Star Wars'-schurken

En er zijn twee nieuwe foto's van de film.

Rogue One: A Star Wars Story moet op 14 december bewijzen dat Disney en Lucasfilm gelijk hebben: dat de franchise ook films kan leveren die niet verbonden zijn aan het bredere verhaal. Interessant wordt vooral of de nieuwe schurk, Orson Krennic, gespeeld door Ben Mendelsohn, indruk maakt. Regisseur Gareth Edwards lijkt daar niet zo bang voor te zijn. Hij vertelde tegenover USA Today hoe zijn schurk zich onderscheidt van de rest.

"Het voelt dat, als het Keizerrijk ooit een vacature heeft open staan, ze naar het Royal Shakespeare Company gaan om mensen te zoeken," begon Edwards. "Ik vond het een interessante gedachte dat Ben's personage [Krennic] meer van de werkersklasse komt en zich opgewerkt heeft, enkel op de kracht van zijn persoonlijkheid en ideeën. In de film raakt hij een muur in de hiërarchie, waarbij ze hem niet bij de club laten, en het verandert in een zij-of-ons situatie: of Krennic, of [Grand Moff] Tarkin en de rest."

Geinig is ook dat Edwards vertelde over het opnemen van scènes met Darth Vader op de set. "Het voelde alsof we weer in de speeltuin stonden en er een held voor je ogen kwam te staan. Je voelt meteen respect voor hem: Ondanks dat je weet dat het gewoon een kerel in een kostuum is, praat je met hem alsof hij Vader is."

Zelfs Ben Mendelsohn had een fanboy momentje. Na het opnemen van zijn eerste scène met de Sith, riep hij de regisseur bij zich. Edwards was bang dat er iets mis was, maar: "Hij zei: 'Het is Vader. We hebben gefilmd met Darth Vader.' En ik dacht, 'Ja echt hè! Het is geweldig, niet waar?' Het was alsof niemand wilde toegeven dat ze een klein fanboy momentje hadden. Het is onmogelijk dat niet te hebben. Hij is zo iconisch."

Tot slot hebben we nog twee nieuwe beelden van Rogue One. Vanaf 14 december in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair