Jaren 80 stripboek 'Scout' krijgt een verfilming

Jaren 80 stripboek 'Scout' krijgt een verfilming

Over een Apache en zijn gevaarlijke missie in de VS, nu een derde wereldbevolking.

Deadline heeft aangekondigd dat stripboek Scout naar het witte doek getransformeerd wordt. Het leesvoer stamt uit 1985, toen het voor het eerst in de winkel verscheen. Illustrator Timothy Truman schreef de serie, bestaande uit 24 boeken. Later verscheen een spin-off in de vorm van Scout: War Shaman. Studio 8 haalde de filmrechten onlangs binnen. Ze hebben Christopher MacBride de taak gegeven om Scout te regisseren.

De twintigste eeuw is bijna ten einde. De Verenigde Staten is geen onderdeel meer van de wereld - de bondgenoten die ze hadden hebben hen de rug toegekeerd nu de VS geen waardevolle bronstoffen meer bezit. Hierdoor is het een derdewereldland geworden, waar men rantsoenkaarten uitdeelt en vergiftigde landbouwgronden dodelijk voedsel produceren. Enkel de rijken kunnen standhouden, de anderen komen om van de honger.

In de bergen van Arizona verblijft onze hoofdpersoon, Emanuel Santana. Hij is een Apache en een voormalig U.S. Army Ranger. Een geest gids die de titel de Gahn draagt, onthult aan Santana dat hij gekozen is om vier monsterlijke Apache-legenden uit te schakelen. Deze hebben zich vermomd als mensen met veel politieke invloed. Santana trekt vervolgens eropuit om zijn eenmansoorlog tot een goed eind te brengen.

Wie het scenario zal schrijven/heeft geschreven is niet door Deadline bekendgemaakt. MacBride bracht in 2012 de horrorthriller The Conspiracy uit. Timothy Truman werkte naast Scout ook aan andere bekende stripreeksen, zoals Conan the Barbarian, The Lone Ranger, Turok en Jonah Hex.



NieuwsFilm

meest populair