Ja zuster, nee zuster nu al in de prijzen

De film Ja zuster, nee zuster, die 3 oktober in première ging, heeft zijn eerste prijs al te pakken. De rolprent krijgt woensdag een Gouden Film uitgereikt. De film heeft in anderhalve week tijd ruim 90.000 bezoekers getrokken.

Bij 75.000 bezoekers ontvangt een Nederlandse productie al een Gouden Film. Dat heeft een woordvoerder van distributeur Warner Bros bekendgemaakt. Als de grens van 200.000 bezoekers wordt gepasseerd, ontvangt de rolprent een Platina Film.

De prijs wordt woensdagmiddag in theater The Movies in Amsterdam uitgereikt aan scenarist Frank Houtappels en de weduwe van Harry Bannink. De film is een remake van de door hem en Annie M.G. Schmidt geschreven televisiereeks Ja zuster, nee zuster. Bannink was verantwoordelijk voor de liedjes uit de serie zoals M'n opa en De kat van Ome Willem.

De uitreiking van de Gouden en Platina Film is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival. De prijs werd vorig jaar ingevoerd om de Nederlandse film te stimuleren.

Later deze week ontvangt ook Volle maan een Gouden Film. Deze nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis trok vorig weekeinde in drie dagen tijd al 100.000 bezoekers.



NieuwsFilm

meest populair