Stephen Chow reist weer naar het westen

Stephen Chow reist weer naar het westen

In een vervolg op zijn recente 'Journey to the West', dit keer geregisseerd door Tsui Hark. Aangekondigd met een persiflage op 'PPAP Pen Pineapple Apple Pen'.

Komisch acteur en regisseur Stephen Chow, bekend van Shaolin Soccer en Kung Fu Hustle, houdt erg van het klassieke Chinese epos Journey To the West. Hij baseerde er midden jaren negentig al twee films op, A Chinese Odyssey Part One: Pandora's Box en A Chinese Odyssey Part Two: Cinderella, en in regisseerde in 2013 Journey to the West: Conquering the Demons.

Nu komt daar ook weer een vervolg op: Journey to the West: Demon Chapter. Chow regisseerde dit nieuwe deel niet, want de regie is dit keer in handen van de legendarische Tsui Hark, bekend van onder de Once Upon A Time in China films en recentelijker van de Detective Dee en The Taking of Tiger Mountain. Chow produceert de film nog wel, en aan de video die je hieronder kunt zien zal de productie niet gespeend zijn van zijn unieke gevoel voor humor.

Journey to the West: Conquering the Demons ging over Tang Sanzang, een Boeddhist die een dorp van drie demonen probeerde te beschermen, zijn gevoelens voor mevrouw Duan, de demonenjager die hem te hulp schiet, en zijn ontmoeting met de legendarische Monkey King. De hoofdrollen waren voor Shu Qi (The Assassin), Wen Zhang, en Huang Bo. Voor dit vervolg zullen onder andere Vicky Zhao, Kris W. en Kenny Lin zich bij hen voegen. En kennelijk Yao Tong, getuige het filmpje hieronder waarin zij met Stephen Chow en Tsui Hark het vervolg aankondigt in een persiflage van het populaire internetfilmpje PPAP Pen Pineapple Apple Pen:



En voor wie niet weet wat PPAP Pen Pineapple Apple Pen is, hier nog even het origineel:



NieuwsFilm

meest populair