The Assassin (2015)

Een prachtige martial-artsfilm die niet om actie draait.
play

7,0 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Drama
  • Taiwan
  • China
  • Hongkong
  • Frankrijk
105 Min Taiwan

The Assassin speelt zich af gedurende de machtige Tang-dynastie. Na jaren van ballingschap keert Nie Yinniang (Shu Qi) terug naar haar familie. Ze heeft van haar meesteres het bevel gekregen een einde te maken aan de tirannie van de bestuurders die voorbijgaan aan de autoriteit van de keizer. Op een gegeven moment wordt ze gedwongen te kiezen tussen de immer rechtvaardige "orde van de moordenaars" en de man van wie ze houdt.

Alt titel
Nie yin niang
Regie
Hsiao-hsien Hou
Cast
Qi Shu, Chen Chang, Satoshi Tsumabuki, Yun Zhou, Mei Yong, Dahong Ni, Ethan Juan, Fang Mei, Fang-yi Sheu, Chun Shih, Nikki Hsin-Ying Hsieh, Shao-Huai Chang, Zhen Yu Lei, Jacques Picoux.
Release
27.08.2015
Release NL
25.02.2016
Release DVD
23.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Hou Hsiao-Hsien | Cast: Qi Shu (Nie Yinniang), Chen Chang (Tian Ji'an) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2015

Acht jaar moesten we erop wachten, maar nu is hij er dan eindelijk: de nieuwe Hou Hsiao-Hsien. The Assassin is niet alleen de langverwachte nieuwe film van de internationaal geliefde Taiwanees, maar ook nog eens een heuse wuxia, oftewel martial-artsfilm; nieuw terrein voor de arthouse-regisseur. Desalniettemin is het een typische Hou geworden, met lang aangehouden shots vol serene stiltes. The Assassin is visueel een indrukwekkende film, dankzij de prachtige beeldcomposities, de bijzondere belichting (veel bij kaarslicht) en de mooie, kleurrijke aankleding. Verwacht echter geen actiefilm. Er zijn wel een paar goed gechoreografeerde gevechten, maar die zijn kort en draaien niet zozeer om het spektakel.

De openingsscène bevat er meteen een, misschien wel de kortste van de hele film. The Assassin begint met titelpersonage Nie Yinniang, die in negende-eeuws China (tijdens de Tang Dynastie) tot huurmoordenaar wordt opgeleid. En niet zomaar een, maar een perfecte huurmoordenaar: stil, snel, gracieus en precies. Iemand die tot de hoogste kringen kan doordringen om zonder op te vallen hooggeplaatste ambtenaren of edelen te vermoorden. In de eerste scène slaagt Yinniang erin onopgemerkt een hoge pief te doden, door zijn keel door te snijden met haar sikkel, terwijl hij in gezelschap van zijn hof en lijfwachten op zijn paard zit. In een ogenblik komt ze geruisloos tevoorschijn en verdwijnt weer.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Assassin Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Assassin

acties