IMAX-poster en voorspelling Box Office-start 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

IMAX-poster en voorspelling Box Office-start 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Gaat Fantastic Beasts zich financieel meten met de Harry Potter-films.

Uiteraard mag de Box Office-start van Fantastic Beasts and Where to Find Them, de eerste in de vijfdelige filmreeks, niet vergelijken worden met de waanzinnige opbrengsten van de latere Harry Potter-films. Toch gebeurt dit en daardoor lijkt de door Variety verwachte aftrap met circa $75 miljoen aan de wat magere kant voor de fantasyfilm van David Yates.

De eerste vijf Potter-films openden in de States tussen de circa $77 en $103 miljoen. Alleen de afsluitende tweeluik-films Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 en Part 2 wisten echt op te vallen met opbrengsten van $125,0 miljoen en respectievelijk $169,1 miljoen. Een start van $75 miljoen of hoger zou voor het onbekendere Fantastic Beasts and Where to Find Them helemaal niet zo verkeerd zijn.

Hieronder zie je de speciale IMAX-poster van het overigens nog $225 miljoen kostende Fantastic Beasts. Op de poster zie je onder meer Eddie Redmayne's Newt Scamander, Katherine Waterstons Porpentina Goldstein, Colin Farrells Percival Graves, Dan Foglers Jacob Kowalski en Alison Sudols Queenie Goldstein.

Vanaf 17 november draait Fantastic Beasts in de Nederlandse (IMAX) bioscopen. Opvallend genoeg wordt op het affiche de 3D-vertoning niet gepromoot.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair