Wildlife Film Festival brengt natuur naar Rotterdam

Wildlife Film Festival brengt natuur naar Rotterdam

Festival is dit hele weekend te bezoeken in Cinerama.

Dit weekend wordt het Wildlife Film Festival Rotterdam gehouden in Filmtheater Cinerama. Op het festival worden verschillende natuurdocumentaires getoond naast films waarin de natuur een belangrijke rol in speelt.

Het festival wil meer bewustzijn voor de natuur kweken en en diverse films op het festival dragen hieraan bij. Zo heeft het WFFR de Nederlandse première van de documentaire Horn. Deze film vertelt de sociaal-maatschappelijke kant van de neushoornstroperij is Zuid-Afrika. Zaterdag is de prijswinnende film Racing Extinction te zien waarin Oscarwinnaar Louie Psihoyos een undercoveroperatie heeft opgezet, die de verborgen wereld van bedreigde diersoorten ontmaskert. Het team infiltreert in de meest gevaarlijke zwarte markten.

Honey Hunters vertelt het verhaal van de bij en de pogingen om hem te redden. Een wat luchtiger film is Project Wild Thing. Een hilarisch, waargebeurd verhaal over een man die probeert kinderen te enthousiasmeren voor de natuur. Als zelfbenoemd Marketing Directeur van de Natuur lanceert hij een landelijke marketingcampagne om kinderen de buitenlucht in te krijgen.

De onderwaterfilm Plastic - The Real Seamonster gaat over de miljoenen tonnen plastic die elk jaar in de oceaan terecht komen. Wetenschappers gaan in deze film op zoek naar de bron, de omvang en de oorzaak van dit urgente milieuprobleem.

Kijk voor het hele programma op de website van het festival.



NieuwsFilm

meest populair