Daisy Ridley over Rey

Daisy Ridley over Rey

Waarom Luke niet en Rey wel?

Daisy Ridley's Star Wars personage Rey is al meerdere keren in het nieuws geweest: zo zei de actrice al de eerste filmdag forse kritiek op haar acteerprestatie te hebben gekregen en wel van regisseur J.J. Abrams zelf. Daarbij kwam ook nog eens dat haar personage zogenaamd "vergeten" was in de speciale Monopoly-versie gebaseerd op de film Star Wars: The Force Awakens.

Er zijn mensen die The Force Awakens goed of zelfs geweldig vinden, mensen die vinden dat de film er wel mee door kan en een derde categorie bij wie de film helemaal niet in de smaak valt. In die laatste groep wordt nu beweerd dat Rey tot een "Mary Sue" gemaakt is. (Een Mary Sue is een geïdealiseerd en perfect personage dat beschikt over surrealistische capaciteiten die uit het niets lijken te komen.) Deze groep vindt namelijk dat Rey in de film te snel te goed om kan gaan met "The Force", waardoor het niet meer geloofwaardig overkomt.

Ridley werd laatst geïnterviewd en hiernaar gevraagd door een journalist die wilde weten of haar personage daadwerkelijk een stereotype casting was. Hier had Ridley het volgende over te zeggen: "Dat hele Mary Sue gebeuren is sowieso al seksistisch, aangezien de naam van een vrouw hiervoor gebruikt wordt. Iedereen zegt dat Luke [Skywalker] exact dezelfde capaciteiten en krachten had als Rey, maar daar is nooit op een dusdanige manier op gereageerd. Ik vind helemaal niet dat Rey een te perfect personage is. Ze is namelijk zelfs zeer kwetsbaar. De dingen die ze doet, doet ze omdat die in haar ogen de juiste zijn, het is dus meer uit eigenbelang dat ze handelt dan voor een groter goed. Ik snap niet waar iedereen het nu over heeft".

Star Wars: Episode VIII verschijnt volgend jaar december in de bioscoop en Rey zal daarin weer van de partij zijn.

NieuwsFilm

meest populair