Joe Carnahan over opzet 'Uncharted'-film

Joe Carnahan over opzet 'Uncharted'-film

Hoe brengt men de geliefde games naar het witte doek?

De Uncharted-film is al lang in de maak, maar komt nu langzaam rond. Sony Pictures liet recent weten dat Shawn Levy de film zou gaan regisseren en dat Joe Carnahan het script schrijft. Nu staat de film op fasttrack en mag Carnahan al vertellen over de film.

Afgelopen weekend gingen Levy en Carnahan rond de tafel zitten. En dat heeft al tot de volgende details geleid: "Ik kan je zeggen: wat ik geschreven heb is echt het tegenovergestelde van Indy [Jones], in de zin dat die kerel van musea houdt en belangrijke artefacten wil bewaren. Hij [Nathan Drake, de hoofdpersoon] niet! Hij is een dief, geen goeierik, maar wel iemand die beter is dan de schurken."

Tegelijk vertelt Carnahan dat hij zich bewust is van alle problemen waar filmmakers mee te maken krijgen, als het aankomt op het verfilmen van spellen of boeken. Hij is bereid veel van het bronmateriaal te laten vallen. "We gaan een paar dingen laten vallen, want die houden je alleen maar tegen. Je wil de fans zoveel mogelijk eren, maar ik kan me herinneren dat Stephen Cannell [bedenker van The A-Team] tegen me zei, 'Als je van B.A. Baracus een blanke vrouw wil maken, moet je dat gewoon doen'."

Toch belooft hij belangrijke zaken uit de games naar de film te brengen. "Natuurlijk de zegelring. De oogstmagneet, de hele Francis Drake legende en zijn ouders, zijn afkomst. Ik dacht dat dit belangrijk zou zijn. Je hebt te maken met een weeskind, en dus vroeg ik me af wat van belang is voor een weeskind." Precies dat gaat een rol spelen en "de gestoorde, grootschalige actie."



NieuwsFilm

meest populair