Algemeen

Tarantino bevestigt: nog maar twee films op komst

Hij wil dolgraag een blijvende indruk achterlaten.

door Jim Pedd om 15:27 in Algemeen
Zo'n vijfentwintig jaar geleden kwam regisseur Quentin Tarantino met zijn eerste film: Reservoir Dogs. Twee jaar later brak hij pas echt door met Pulp Fiction. Sindsdien bracht hij zes films uit (waarbij Kill Bill in twee delen uitgebracht werd). Tarantino zegt al jaren dat hij maximaal tien film wil maken en bevestigt die intentie nu.

Tijdens Adobe Max, een conferentie van de softwaregigant, was Tarantino een van de sprekers. Hij vertelde daarbij nog maar twee films te gaan maken. "Drop the mic. Boom. Tell everybody", vertelde Tarantino aldaar. Hij lichtte zijn intenties ook toe: Tarantino wil niet stoppen omdat hij het niet meer leuk vindt, maar omdat hij alleen maar goede films gemaakt wil hebben en een blijvende indruk wil achterlaten.

"Het geeft me zoveel voldoening om te bedenken dat, gewoonlijk twee jaar eerder, er een moment was waarop ik aan een tafel ging zitten met een pen en een leeg vel papier voor mijn neus," vertelde Tarantino over het maken van films. Hij wil maar al te graag een blijvende indruk achterlaten. "Ik zie succes als ik, als ik eenmaal klaar ben met mijn carrière, ik gezien word als een van de grootste filmmakers ooit."

Het is nog altijd niet zeker wat het negende project van Tarantino wordt. In het verleden heeft hij de mogelijkheid van een gangsterfilm die zich in Australië van de jaren dertig afspeelt genoemd, evenals een project rond het jaar 1970. Een andere mogelijkheid is een derde Kill Bill-film.

Overigens zegt Tarantino wel graag met pensioen te willen gaan, tegelijk heeft de 53-jarige regisseur al eens laten weten wel eens terug te willen keren als hij een jaar of 75 is.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Whatever

Avatar

"Zo'n vijftien jaar geleden kwam regisseur Quentin Tarantino met zijn eerste film: Reservoir Dogs."

Dat moet natuurlijk zo'n vijfentwintig jaar geleden zijn.

Jim

Avatar

@Whatsever: uiteraard. Thanks!

Ed Crane

Avatar

Meesterlijk als Pulp Fiction en Jackie Brown zijn en cool als de rest is, één van de beste filmmakers ooit is hij daarmee nog niet.

Prima dat hij alleen maar goede films wil maken, maar ipv 10 kun je ook gewoon 15 goede films maken Smiley face Hoe dan ook... als één van z'n twee volgende films dan maar een sf-film is. Dat genre heeft 'ie nog niet gehad.

Master Of Films

Avatar

Wat ik zo apart vond, is dat QT bij Adobe is aangeschoven. Dat bedrijf en QT zitten in 2 werelden. Ik snap werkelijk niet wat QT bij Adobe te zoeken heeft.

QT is nog steeds analoog bezig. Filmcamera's, Kodak film prints, filmprojecties. Hij is zelfs met The Hateful Eight bezig geweest met Ultra 70mm. Waarbij men de kans had om een 70mm roadshow de 187 min versie van The Hateful Eight bij te wonen. Ik vond het een mooie voorstelling.

Adobe is all in digitaal software bedrijf. Deadpool b.v. is geheel digitaal opgenomen en gemonteerd in Adobe Premiere. Tim Miller was ook bij Adobe geweest om promotie te maken voor Adobe Premiere.

Zou QT alsnog gebruiken van Adobe software of zo?

horizon

Avatar

QT, wisselvalligheid ten top!

Reservoir Dogs (1992) : Goed
Pulp Fiction (1994) : Slecht
Jackie Brown (1997) : Slecht
Kill Bill: Vol. 1 (2003) : Briljant
Kill Bill: Vol. 2 (2004) : Geweldig
Death Proof (2007) : Slecht
Inglourious Basterds (2009) : Goed
Django Unchained (2012) : Oke
Hateful Eight, The (2015) : Matig

Frietgezicht

Avatar

Reservoir Dogs (1992) : Geweldig
Pulp Fiction (1994) : Briljant
Jackie Brown (1997) : Goed
Kill Bill: Vol. 1 (2003) : Briljant
Kill Bill: Vol. 2 (2004) : Geweldig
Death Proof (2007) : Oke
Inglourious Basterds (2009) : Geweldig
Django Unchained (2012) : Goed
Hateful Eight, The (2015) : Goed

Frietgezicht

Avatar

Ik hoop dat die Clerks 3 maakt :P

Robbepost

Avatar

Ik zou ook graag zien dat hij een scifi film maakt. Lekker futuristisch met eventueel wat rare schepsels en de typische QT dialogen lijkt me geweldig!
Kill bill vond ik beide geniaal, maar een vervolg....... de gehele deadly viper assasination squad is dood. De wraak dus voltooid. Lekker laten zo.

McGraig

Avatar

Tot op heden vind ik alleen Jackie Brown wat minder maar dat is ook meteen de enige film waar hij niet alle touwtjes in handen had. Als je het over de allergrootste filmmakers hebt..... hij kan ook in een lager tempo films blijven maken. Kubrick deed dat ook en maakte alleen maar klassiekers. Als hij op dezelfde voet doorgaat zoals Spielberg nog steeds doet zitten er onvermijdelijk kutfilms tussen (The BFG, 1941, Jurassic Park 2, Indie 4...). Maar een comeback op z'n 74ste is ook prima of laat 'm Avatar 5 maken. Hij wil wel serieus nog een Bond film maken geloof ik.

Frietgezicht

Avatar

^ Als hij echt nog maar 2 films maakt of desnoods 5 dan hoop ik niet dat het een Bond-film is. Daar kan die nooit helemaal zijn ei in kwijt.

Het scifi idee is idd niet slecht en lijkt mij wel wat maar zie ook graag een misdaad film.
Pulp Fiction zaten wat criminelen in en Reservoir Dogs ook hoewel niet de echte bosses en het is wel erg lang geleden.
Ik hoop dat hij nog een Goodfellas achtige film gaat maken met zulke karakters.

SeanDeNiro

Avatar

Alleen Jackie Brown en Death Proof vond ik niets aan en ook niet uitgekeken. Zijn laatste film was ook weer erg goed. Dat de man alleen voor kwaliteit gaat en zichzelf tegenspreekt dat hij (niet) wil stoppen is een goed teken. Als hij KB3 gaat maken kiest hij voor kwantiteit/herhalingsoefening dus dat zal vast niet.

JamesBond

Avatar

Reservoir Dogs: Briljant
Pulp Fiction: Geweldig
Jackie Brown: Goed
Kill Bill: Vol. 1: Briljant
Kill Bill: Vol. 2: Geweldig
Death Proof: Goed
Inglourious Basterds: Geweldig
Django Unchained: Goed
The Hateful Eight: Briljant

Petyr Baelish

Avatar

Reservoir Dogs: Geweldig
Pulp Fiction: Briljant
Jackie Brown: Geweldig
Kill Bill: Vol. 1: Goed
Kill Bill: Vol. 2: Goed
Death Proof: Oke
Inglourious Basterds: Briljant
Django Unchained: Geweldig
The Hateful Eight: Geweldig

Steve-O

Avatar

Hij maakt wel veel van hetzelfde. Vooral als het op dialoog aankomt. In zijn laatste twee films waren personages elkaar onnodig vaak aan het herhalen.
Daarbovenop komt nog eens dat Kill Bill niet bijzonder origineel is, het lijkt erg veel op de Japanse Lady Snowblood. Maar dat neemt niet wat dat ik het geweldige films vind ;)

Hoe dan ook, hopelijk wordt een van zijn laatste twee films een science-fiction. Hij heeft meerdere malen aangegeven dat hij science-fiction niet bijzonder interessant vindt, maar wel als hij een eigen wereld eromheen kan creëren. Ik verwacht dus geen ruimteschepen en aliens, maar een soort alternatieve toekomst. Dat zie ik hem nog wel doen.

23VDV23

Avatar

Ik vond Hateful Eight en Django Unchained vermakelijk, maar die vond ik in beide gevallen te veel ingrediënten van vorige films bevatten. Ik had toch jammer genoeg te vaak een gevoel van 'been there, done that'. Bij Inglourious Basterds had ik dat nog niet. Die vind ik overigens misschien wel zijn beste film. Daar kan ik uren over praten. Die was op dat moment ook weer volstrekt anders dan wat hij tot op dat moment had gedaan. Ik hoop dat hij, wat hij ook gaat doen, dat eindelijk weer voor elkaar weet te boksen met zijn nieuwe film. Behalve als het een derde deel van Kill Bill is natuurlijk. Daar zal wat continuïteit met de eerste twee delen nodig zijn, maar die vond ik dusdanig goed (met name deel 1) dat ik daar geen problemen mee zou hebben.

Master Of Films

Avatar

QT, wisselvalligheid ten top!
Ik ben wat QT stabieler. Echter Death Proof deed het bij mij niet de QT rillingen over mijn rug. Dat had te maken met die briljante Planet Terror en die geweldige faux trailers.
Hierin lieten Robert Rodriguez, Eli Roth, Edgar Wright & Rob Zombie dat ze baas waren in Grindhouse.

Zelfs Death Proof los gekeken van Grindhouse, maar dat werkte toch al niet meer. Death Proof was compleet verneukt door de rest van Grindhouse.

De andere QT vind ik wel geweldig met trompetten lof en al.
Zeer nutteloze MoF trivia: Ik heb alleen Jackie Brown niet gezien in de bioscoop. Maar jaren later op DVD. Voor Kill Bill: Vol. 1 heb ik de Japanse Director's cut op DVD en dat is de beste versie van die film.

Was getekend een QT fan, die ook fan is van Mel en Paul Verhoeven Smiley face

kratoskismb

Avatar

Jackie brown en death proof zijn gewoon k#t (pardon my french). De rest zijn enorme goede films. Vooral de dialogen die door hem zijn geschreven, kan er nog steeds van genieten. "I double dare you"! XD

Sunspot

Avatar

Inglorious Bastards is de beste, daarna Pulp Fiction en Django Unchained.

NieuwsFilm

meest populair