Tarantino bevestigt: nog maar twee films op komst

Tarantino bevestigt: nog maar twee films op komst

Hij wil dolgraag een blijvende indruk achterlaten.

Zo'n vijfentwintig jaar geleden kwam regisseur Quentin Tarantino met zijn eerste film: Reservoir Dogs. Twee jaar later brak hij pas echt door met Pulp Fiction. Sindsdien bracht hij zes films uit (waarbij Kill Bill in twee delen uitgebracht werd). Tarantino zegt al jaren dat hij maximaal tien film wil maken en bevestigt die intentie nu.

Tijdens Adobe Max, een conferentie van de softwaregigant, was Tarantino een van de sprekers. Hij vertelde daarbij nog maar twee films te gaan maken. "Drop the mic. Boom. Tell everybody", vertelde Tarantino aldaar. Hij lichtte zijn intenties ook toe: Tarantino wil niet stoppen omdat hij het niet meer leuk vindt, maar omdat hij alleen maar goede films gemaakt wil hebben en een blijvende indruk wil achterlaten.

"Het geeft me zoveel voldoening om te bedenken dat, gewoonlijk twee jaar eerder, er een moment was waarop ik aan een tafel ging zitten met een pen en een leeg vel papier voor mijn neus," vertelde Tarantino over het maken van films. Hij wil maar al te graag een blijvende indruk achterlaten. "Ik zie succes als ik, als ik eenmaal klaar ben met mijn carrière, ik gezien word als een van de grootste filmmakers ooit."

Het is nog altijd niet zeker wat het negende project van Tarantino wordt. In het verleden heeft hij de mogelijkheid van een gangsterfilm die zich in Australië van de jaren dertig afspeelt genoemd, evenals een project rond het jaar 1970. Een andere mogelijkheid is een derde Kill Bill-film.

Overigens zegt Tarantino wel graag met pensioen te willen gaan, tegelijk heeft de 53-jarige regisseur al eens laten weten wel eens terug te willen keren als hij een jaar of 75 is.



NieuwsFilm

meest populair