Geloof het of niet: er komt een Furby-film

Na Trolls probeert Hollywood ons opnieuw nostalgisch te maken met een film over gedateerd speelgoed.

Het is de laatste jaren eerder regel dan uitzondering dat Hollywood bij het maken van films een beroep doet op onze nostalgische gevoelens, getuige franchises als Transformers en G. I. Joe en onlangs nog de animatiefilm Trolls. De volgende die er nu aan zal moeten geloven is de Furby, misschien wel het populairste speelgoed in het jaar 1998.

Voor de jongelingen onder ons of mensen die achttien jaar geleden onder een steen verscholen zaten: de Furby was een klein robotwezen dat eruit zag als een gekleurde uil met oren. Het bijzondere eraan was dat het ding kon praten en via sensoren in staat was te reageren op aanrakingen. Verder was er sprake van een leervermogen, want een Furby maakte qua taalvaardigheid een ontwikkeling door. Ze begonnen in eerste instantie te babbelen in het zogenaamde 'Furbish', maar gingen op den duur over op onze taal.

Bob Weinstein heeft de Furby-film aangekondigd tijdens een presentatie van de Weinstein Company. Er is nog niets over het verhaal bekend, maar we weten wel al dat het zal gaan om een kruising tussen CGI en live-action. Dezelfde aanpak als succesvolle nostalgiekanonnen als The Smurfs, Paddington en Alvin and the Chipmunks dus.

Hebben jullie ooit met een Furby gespeeld? En zien jullie een Furby-film zitten of juist totaal niet?



NieuwsFilm

meest populair