'Mummy'-reboot wordt angstaanjagend

'Mummy'-reboot wordt angstaanjagend

Jon Spaihts vergelijkt hem met de oorspronkelijke films met Boris Karloff.

Toen Universal Pictures liet weten dat het met een The Mummy-reboot zijn monsteruniversum wilde lanceren, vroegen velen zich af wat voor film het zou worden. Sommigen waren bang dat het een puur actieavontuur zou worden zoals de vorige films rond de Mummy met Brendan Fraser. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt scenarist Jon Spaihts nu over de toon. Hij stelt dat het een enge film gaat worden.

"Met The Mummy denk ik dat we de eerste Mummy-film in het complete Universal-canon gaan zien, die ook echt angstaanjagend kan worden. De vroegste films met [Boris] Karloff en Bela Lugosi waren eng op een kleine, misschien wel gedateerde, manier," aldus Spaihts. "Deze film gaat veel actie en avontuur hebben, maar dus ook echt angstaanjagend worden. Ik denk dat dit ook de nieuwe ervaring die de film kan bieden wordt."

In The Mummy speelt acteur Tom Cruise een marinier die samen met zijn team een verborgen tombe vindt in Egypte. Daarin treft hij een eeuwenoude mummie (gespeeld door Sofia Boutella) aan, die al snel een vloek loslaat op de wereld. De film gaat op 8 juni 2017 in première en is geregisseerd door Alex Kurtzman.



NieuwsFilm

meest populair