'Zombieland'-regisseur maakt sci-fi komedie 'The Regional Office Is Under Attack!'

'Zombieland'-regisseur maakt sci-fi komedie 'The Regional Office Is Under Attack!'

Boekverfilming waarin vrouwen met superkrachten een kantoor aanvallen en beschermen.

April dit jaar verscheen het boek The Regional Office Is Under Attack! op de Amerikaanse markt. Het schrijfwerk van Manuel Gonzales is door MadRiver Pictures geselecteerd om een verfilming te krijgen. Volgens Variety haalden zij vorige week vrijdag de filmrechten binnen. De adaptatie is in handen van iemand die niet onbekend is met vreemde titels: Ruben Fleischer. Hij bracht ons in 2009 de geestige horrorkomedie Zombieland.

Het verhaal draait om het Regional Office, een hoofdkantoor dat een mijl onder de grond in Manhattan ligt. Hun dekmantel is een reisbureau dat gespecialiseerd is in vreemde, onmogelijke vakanties. Alles wat nodig is om klanten af te schrikken. Want in werkelijkheid is het Regional Office een speciale organisatie die tegen de krachten van de duisternis vecht. De leden zijn niet onbekend met kwaadaardige geniën, ondode en buitenaardse wezens.

De onderneming is opgericht door de mysterieuze Oyemi en haar orakels. Zij rekruteren jongedames met superkrachten om voor hen te vechten. Sarah is één van hen, ze heeft een mechanische arm en toen ze acht was verdween haar moeder. Onwetend zal ze te maken krijgen met een grootschalige bestorming, geleid door o.a. Rose, die op haar beurt in dienst genomen is door een verrader binnenin de gelederen van het Regional Office. Wat er precies aan de hand is, en waarom het hoofdkantoor aangevallen wordt, weet Sarah niet. Één ding wel: het zal een beroerde werkdag worden.

Onder de bedrijven, die bij de productie betrokken zijn, vallen The District en Riberstone Pictures. Het duurt nog even voordat Fleischer kan gaan filmen: Jennifer Ames en Steve Turner moeten eerst het scenario afschrijven.



NieuwsFilm

meest populair