POLL: Beste Batman

POLL: Beste Batman

Welke van deze zes kies jij?

Tijdens een eerdere POLL dit jaar wierpen we een blik op de acteurs die Superman hebben gespeeld. Henry Cavill uit Man of Steel en Batman v Superman kreeg toen de meeste stemmen. Met de POLL van deze week kijken we naar Batman, met opnieuw de vraag: welke vind jij de beste Batman-acteur?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Niet te vergeten: Adam West

Voor Adam West waren er al een aantal acteurs die de rol van Batman invulden. Deze POLL start echter bij West, de acteur die het personage zeer memorabel neer heeft gezet in onder meer Batman: The Movie (1966) en de daaropvolgende tv-serie (1966-1968). Sindsdien leende hij zijn stem aan vele animatiefilms. Recent was hij te horen in Batman: Return of the Caped Crusaders (2016) en we horen hem ook als Bruce Wayne in Batman vs. Two-Face (2017).

1989-reeks: hoogte- en dieptepunten

In de vierdelige Batman-reeks die verscheen tussen 1989 en 1997 speelden maar liefst drie acteurs de rol. Michael Keaton wist in Tim Burtons Batman (1989) en Batman Returns (1992) de nodige indruk te maken. Aangezien Warner de filmreeks naar een hoger niveau wilde tillen pakte Joel Schumacher de draad op in 1995. Keaton zag er weinig in en in Batman Forever was het Val Kilmer die de titelrol invulde. Twee jaar later in Schumachers Batman & Robin nam George Clooney (inclusief tepels) het stokje over, naar verluidt wegens een agendaconflict bij Kilmer.

Christian Bale als The Dark Knight

Nadat de stekker uit de bovengenoemde Batman-reeks werd getrokken, ging Warner op zoek naar een nieuwe aanpak. Uiteindelijk belandde de studio bij Christopher Nolan. In aanloop naar Batman Begins werden heel wat acteurs gelinkt aan de rol, onder meer Henry Cavill, Hugh Dancy, Jake Gyllenhaal en Heath Ledger. Uiteindelijk werd het Christian Bale. De Brit speelde Bats in de drie bejubelde The Dark Knight-films die verschenen tussen 2005 en 2012.

De toekomst: Ben Affleck

In 2013 werd Batman v Superman aangekondigd. Ook nu werden er weer veel acteurs genoemd, waaronder Richard Armitage en Josh Brolin. De rol belandde uiteindelijk en toch redelijk onverwacht in handen van Ben Affleck. Ondanks heel wat commentaar werd zijn aandeel in Dawn of Justice als een van de hoogtepunten gezien. Komende jaren is Afflecks "World's Greatest Detective" te zien in onder de Justice League-films en een eigen door hemzelf geschreven en geregisseerde Batman-film, The Batman.

NieuwsFilm

meest populair