POLL: Beste Superman

POLL: Beste Superman

De strijd tussen Christopher Reeve, Brandon Routh & Henry Cavill.

Eerder dit jaar zagen we in Batman v Superman voor een tweede keer de Britse acteur Henry Cavill als 'The Man of Steel'. In de grote Hollywood films rond Superman waren nog twee acteurs te zien in de rol. In de POLL van de week een strijd tussen de drie acteurs.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Christopher Reeve


Na eerdere pogingen rond 1950 verscheen in 1978 de bekende film Superman van regisseur Richard Donner. Het was de op dat moment de nog redelijk onbekende acteur Christopher Reeve die in de huid stapte van de superheld van DC Comics. De film werd een groot succes, maar na het eveneens goed ontvangen Superman II (1980) ging het niveau bergafwaarts met Superman III (1983) en zeker Superman IV: The Quest for Peace (1987). In zijn carrière als acteur kon Reeve nooit meer imponeren. In 1995 brak Reeve zijn nek en kwam hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel terecht. In 2004 overleed Reeve op 52 jarige leeftijd.



Brandon Routh

Ondanks verschillende pogingen om Superman opnieuw naar het witte doek te brengen - onder meer met Superman Lives met Nicolas Cage als Superman - duurde het tot 2006 totdat er een nieuwe film verscheen rond de Man van Staal. Voor het peperdure Superman Returns gaf Bryan Singer de onbekende acteur Brandon Routh de opdracht om Clark Kent nieuw leven in te blazen. Ondanks een redelijk ontvangst - ook vanwege de rol van Routh -, wist de film het publiek niet te overtuigen. Een vervolg stond gepland voor 2009 maar deze werd later gecanceld. Tot op heden wist Routh net als Reeve zich niet echt te onderscheiden in Hollywood. Op dit moment is hij met name te zien in de superheldenserie Legends of Tomorrow.



Henry Cavill

Door de enorme superheldenhype liet Warner Bros. het er niet bij zitten. Er volgde in 2013 een reboot onder de vleugels van regisseur Zack Snyder. Met Henry Cavill als Superman werd Man of Steel een financieel succes. De ontvangst was echter wisselend. De hield de makers niet tegen om op Man of Steel het DC -filmuniversum te bouwen. Ondertussen zagen we Cavill ook in Batman v Superman: Dawn of Justice en komende jaren duikt hij ook op in Justice League en mogelijk ook andere DC-films. Cavill tracht zich bezig te houden met andere projecten, zoals het in 2015 verschenen The Man from U.N.C.L.E.



NieuwsFilm

meest populair