Jessica Chastain speelt onsterfelijke badass vigilante 'Painkiller Jane'

Jessica Chastain speelt onsterfelijke badass vigilante 'Painkiller Jane'

De schietgrage oud-agente Jane Vasko besluit het recht in eigen handen te nemen.

Er wordt al enkele jaren aan een film gewerkt rond stripboek karakter Painkiller Jane. De drijvende krachten achter het project hebben deze week een grote stap vooruit gemaakt door actrice Jessica Chastain te strikken voor de hoofdrol. Niet alleen kruipt ze in de huid van de stoere, roodharige vrouw met een kort lontje, ook treedt ze op als producente middels haar Freckle Films.

Painkiller Jane (echte naam Jane Vasko) kent meerdere oorsprongsverhalen. In de filmvariant wordt de politieagente uit New York City door de FBI gerekruteerd om in een crimineel netwerk te infiltreren dat zich bezighoudt met het smokkelen van drugs en mensen. Na een bijna-dood-ervaring ontwikkelt ze een buitengewoon helende gave, wat haar naast uniek ook onverwoestbaar maakt. Met niets om voor te leven verandert de onstuitbare Jane in een bloeddorstige kracht, op zoek naar wraak voor wat haar is aangedaan.

In de stripboeken krijgt Jane haar krachten door een explosie of dodelijke drug. Hoewel ze erg snel van een kogelwond kan genezen - zelfs als iemand haar in het gezicht schiet met een hagelgeweer - komt de nasleep niet zonder een dosis helse pijn. Zo komt Jane aan haar nieuwe naam. Het personage dook in meer dan dertig stripboeken op. Crossovers met de Punisher, Hellboy, de Darkness en Terminator vallen daar ook onder.

Jane is bedacht door Jimmy Palmiotti en Joe Quesada. Naast het productiebedrijf van Chastain zijn ook Lotus Entertainment en Solipsist Films van de partij. Emmanuelle Vaugier en Kristanna Loken waren eerder op het beeldscherm te zien als Jane in een tv-film en tv-serie van Syfy.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair