David Yates maakt complete 'Fantastic Beasts'-filmreeks met behoorlijke tijdslijn

David Yates maakt complete 'Fantastic Beasts'-filmreeks met behoorlijke tijdslijn

Reeks behandelt 19 jaar nieuwe J.K. Rowling-avonturen.

The Hollywood Reporter meldt dat David Yates ook de vier vervolgen op The Fantastic Beasts and Where to Find Them regisseert. De regisseur zei dat hij dit heeft afgesproken met studio Warner Bros.

Tijdens de officiële première van het eerste deel zei Yates, ook verantwoordelijk voor de laatste vier Harry Potter-films, tegen THR: "Ik hou van films maken en ik heb een geweldig team en dit is net een grote familie." Hij vindt de verplichting om nog eens vier Fantastic Beasts-films te maken niet afschrikwekkend: "Ik bekijk het per film."

Dat Yates het per film bekijkt is voorlopig logisch. De volgende twee delen staan gepland voor 2018 en 2020 en schrijfster J.K. Rowling rondt op dit moment het scenario voor Fantastic Beasts 2 af. Daarna gaat ze aan de slag met het derde deel. Het eerste deel en de vervolgen zijn in beginsel gebaseerd op Rowlings slechts 128 pagina-tellende gelijknamige boek uit 2001.

Rowling was ook aanwezig bij de première en over de tijdslijn van de filmreeks zei ze tegenover Variety: "Om eerlijk te zijn hadden we trilogie in de planning. We wilden gelijk duidelijk zijn tegenover de mensen dat er meerdere films komen. Toen ik ons verhaal uittekende zei ik tegen David [Yates], 'weet je, dit voelt aan als vijf films.' Het is erg ambitieus om het verhaal in vijf films te vertellen. Maar om eerlijk te zijn, we behandelen 19 jaar."

Met Eddie Redmayne in de hoofdrol als Newt Scamander verschijnt volgende week woensdag het eerste deel. In november 2018 verschijnt Fantastic Beasts 2.



NieuwsFilm

meest populair