Universal schrapt vervolg op The Croods

Universal schrapt vervolg op The Croods

Dit prehistorische gezin zien we niet meer terug op het witte doek.

Slecht nieuws voor liefhebbers van prehistorische animatie. Het voor 2018 geplande vervolg op The Croods is geschrapt door studio Universal Pictures. DreamWorks Animation was al enige tijd bezig met het ontwikkelen van de sequel, maar is door haar nieuwe moederbedrijf Universal genoopt het project voortijdig te staken.

Studiobons Donna Langley van Universal had donderdag een ontmoeting met vertegenwoordigers van DreamWorks, waarin bevestigd werd dat The Croods 2 door het moederbedrijf stopgezet werd. Het team van dertig medewerkers dat aan de pre-productie van de film werkte zal nu haar heil moeten zoeken in andere projecten van DreamWorks. Het schrappen komt vrij onverwacht, aangezien de voorganger een aardige hit was in 2013, goed voor 587,2 miljoen dollar aan de wereldwijde box-office op een budget van 135 miljoen.

The Croods volgde een gezin holbewoners in lang vervlogen tijden dat gedwongen werd haar veilige grot te verlaten, om op zoek te gaan naar een nieuw thuis in een weidse wereld vol wonderen en gevaren. De stemmencast bevatte onder andere Nicolas Cage, Emma Stone en Ryan Reynolds, die ook verwacht werden terug te keren voor deel twee.

Diegenen die bedroefd zijn over het verlies van The Croods 2 kunnen nog wel hun hart ophalen bij de animatieserie Dawn of the Croods, die op Netflix te zien is.



NieuwsFilm

meest populair