Eerste recensies 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Eerste recensies 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

Vooral de fans worden bediend.

Na de eerste online reacties naar aanleiding van een persvertoning van The Fantastic Beasts and Where to Find Them lees je hieronder een aantal quotes uit de eerste recensies. De reeds verschenen reviews zijn allen (zeer) positief over het eerste deel in een reeks van vijf, allen geregisseerd door David Yates en geschreven door Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Let op wat lichte spoilers.

Volgens The Hollywood Reporter zal de film vooral de mensen aanspreken die al tijden wachten op het achtergrondverhaal van Rowlings universum. En "de voornaamste villain Gellert Grindelwald maakt een verrassende teasende verschijning aan het einde en dit belooft een lange Voldemort-achtig verhaal." Volgens THR wordt duidelijk dat Rowling nog voldoende materiaal over heeft, na de Potter-reeks.

De recensent van Variety geeft aan dat het aanhouden van regisseur Yates leidt tot consistentie, al zou het misschien verfrissend zijn geweest om een compleet nieuwe benadering te zien van Rowlings wereld. Toch laat Yates zien dat hij "de wereld goed kent" en dat hij met "prachtige visuele oplossingen komt." Toch is Fantastic Beasts vooral gemaakt voor de Harry Potter-fans en dit kan onduidelijkheid creëren bij nieuwkomers, en juist waardering bij de die-hards.

De website The Guardian meent dat Rowling en Yates ons een razend goedhartige, pretentieloze en onweerstaanbare film geven. "Er is een scène in een "speakeasy" waarin iemand zes glazen met giegelwater bestelt. De film gaf me het gevoel dat ik weer 12 jaar was."

Na 24 recensies van veelal toonaangevende filmbladen/-sites staat The Fantastic Beasts and Where to Find Them op 100% op Rotten Tomatoes. Aankomende woensdag start het avontuur in de Nederlandse 3D en IMAX-bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair