Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in psychologische thriller 'Tangerine'

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in psychologische thriller 'Tangerine'

Naar de debuutroman van schrijfster Christine Mangan.

Actrice Scarlett Johansson gaat de hoofdrol spelen in een boekverfilming waarvan het schrijfwerk nog uit moet komen. Dat is bevestigd door Deadline. Imperative Entertainment won tijdens een biedoorlog de filmrechten, naar verluidt hadden ze er iets minder dan een miljoen dollar voor over. De titel luidt Tangerine.

Het boek, geschreven door Christine Mangan, zal ergens volgend jaar uitgebracht worden door uitgeverij Ecco Press/HarperCollins. Elementen van een psychologische thriller zitten in het verhaal verwerkt. We volgen Alice Shipley (Johansson) in de jaren 50. Na de plotselinge dood van haar verloofde doet ze goed haar best om haar oude leven achter zich te laten, zo verbreekt ze o.a. het contact met haar oude schoolvriendin Lucy waarmee ze een kamer deelde.

De jaren daarop lijkt alles goed te gaan. Alice vindt een nieuwe vriend en trouwt met hem. Ook ontmoet ze Lucy opnieuw. Maar wanneer Alice's levenspartner op mysterieuze wijze verdwijnt, en Lucy opnieuw als rode draad fungeert die de vreselijke voorvallen verbindt, krijgt ze het vermoeden dat haar oude kamergenote erachter zit.

Het Amerikaanse Smokehouse Pictures produceert. In 2006 richtte George Clooney het bedrijf met acteur/regisseur Grant Heslov op. Er is nog geen schrijver aangenomen om de adaptatie van Tangerine te schrijven. Een regisseur is eveneens niet in beeld.



NieuwsFilm

meest populair