'Jurassic World 2' wordt meer 'Jurassic Park 5'

'Jurassic World 2' wordt meer 'Jurassic Park 5'

Meer connectie met de eerdere films.

Regisseur J.A. Bayona start volgend jaar maart met de opnames voor het vervolg op de kaskraker Jurassic World uit 2015. De film moet in 2018 verschijnen en de filmmaker liet weten dat de film tevens een vervolg is op de eerdere 'trilogie.'

In gesprek met Cinema Blend gaf Bayona te kennen dat zijn film meer verbinding zoekt met de Jurassic Park-films dan dat Jurassic World dat doet: "Ik denk dat het zowel een vervolg is op Jurassic World als een vervolg op Jurassic Park. We maken een vervolg op Jurassic World, maar het is zeker een vijfde deel van een grotere saga. Het is moeilijk, maar je moet een balans vinden in wat mensen verwachten te zien en de nieuwe onderdelen in het verhaal. Ik denk dat het verhaal zoekt naar een verbinding tussen Jurassic World en Jurassic Park; meer dan Jurassic World deed."

De eerste twee delen Jurassic Park (1993) en The Lost World: Jurassic Park (1997) werden geregisseerd door Steven Spielberg en wisten gezamenlijk $1,6 miljard op te halen. Joe Johnstons Jurassic Park III (2001) viel op de nodige fronten tegen en kwam financieel niet verder dan zo'n $370 miljoen. Colin Trevorrows Jurassic World noteerde verleden jaar een omzet van maar liefst $1,7 miljard.

In de vijfde Jurassic Park / tweede Jurassic World keren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard terug als respectievelijk Owen Grady en Claire Dearing. Nieuwe namen zullen onder meer Toby Jones (Captain America: The First Avenger, The Hunger Games) en Rafe Spall (Prometheus, The BFG) zijn, in nog onbekende rollen. De titelloze film staat gepland voor 7 juni 2018.



NieuwsFilm

meest populair