Emmy Rossum gechoqueerd na internet bedreigingen

Emmy Rossum gechoqueerd na internet bedreigingen

Wel heel vergaand verbaal geweld...

Eerder deze week waren Silicon Valley acteurs Kumail Nanjiani en Thomas Middleditch al slachtoffers van een vervelend voorval; toen het duo een nacht uitging werden ze agressief benaderd en uitgescholden door twee mannen die, naar verluidt, aanhangers van Trump waren. Gelukkig kregen de twee acteurs hulp van mensen om hen heen voordat het echt uit de hand kon lopen. Een andere bekendheid die een soortgelijk iets heeft meegemaakt is Emmy Rossum, o.a. bekend van The Day After Tomorrow.

De verdeeldheid in Amerika is na de verkiezing van Trump misschien alleen nog maar groter geworden. De anti-Trump kiezers zijn al in verscheidene protestmarsen de straten opgegaan om hun ongenoegen kenbaar te maken. Ook hebben ze al op allerlei andere manieren de nodige kritiek geleverd op de toekomstige president van de Verenigde Staten. De pro-Trump stemmers reageren hier vaak uiterst agressief op. Zij voelen zich gesteund door de uitslag van de verkiezingen.

Emmy Rossum is nu ook het slachtoffer geworden van deze pro-Trump groep. Nadat Trump verkozen werd, postte de actrice een paar berichtjes op het internet, waarin ze liet weten diep bedroefd te zijn en niet te begrijpen waarom zoveel mensen hem verkeerd hadden ingeschat en uiteindelijk op hem gestemd hadden. Deze berichtjes hebben geleid tot een aantal vervelende mails met een akelige inhoud aan het adres van de actrice.

Hier zei ze zelf het volgende over: ''Ik begrijp wel waarom ik uitgekozen word. Ik ben een vrouw. Ik ben joods. Ik ga trouwen met een Arabisch-Amerikaanse. Mijn zus is gehandicapt. Ik ben al eens een slachtoffer geweest van seksueel geweld. Het is gewoon persoonlijk''. Zo kreeg de actrice flink wat vervelende berichtjes, die ze in het begin probeerde te negeren en waar ze op een grappige manier op probeerde te reageren. ''Ik krijg elke dag zoveel mailtjes, ik kan lang niet alles lezen en blokkeren''. Maar het schijnt nu zelfs zo erg te zijn geworden dat er een onderzoek naar de herkomst van de mailtjes gestart is.

''Ik krijg nu berichten van Trump-aanhangers. In deze berichten bedreigen ze mij en mijn familie en zeggen dat ik en mijn 'soort' ons klaar moeten gaan maken voor de gaskamers. Zo heb ik ook al de nodige nazi-teksten ontvangen. Dit kan echt niet zo verder''. De actrice liet weten dat dit alle perken te buiten gaat en dat deze berichten walgelijk en aanstootgevend zijn. ''Iemand vertellen zich 'klaar te maken voor de treinen' als een verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog, gaat echt veel te ver. Ik heb er dus gelijk aangifte van gedaan''.

Het is nu nog maar afwachten of er ook daadwerkelijk iets aan deze en andere, soortgelijke zaken wordt gedaan.



NieuwsFilm

meest populair