Maffe Miike slaat weer toe met 'Blade of the Immortal'

Maffe Miike slaat weer toe met 'Blade of the Immortal'

De eerste teaser laat nog niet veel zien, maar belooft toch veel.

Takashi Miike's nieuwste film is Blade of the Immortal, een verfilming van de gelijknamige manga van Hiroaki Samura. De eerste teaser is nu online verschenen en laat zien dat het een samurai-film betreft, zoals van een bewerking van de strip te verwachten valt.

Over het verhaal valt nog weinig af te lezen, maar de manga gaat over een vervloekte, schijnbaar onsterfelijke krijger die een jonge meid bijstaat om wraak te nemen op een groep studenten van een nieuwe, brute zwaardvechtschool, terwijl zij zich een weg hakken en slaan door feodaal Japan. De manga leverde Samura een aantal prijzen op in Japan, Engeland en Amerika.

Volgens de omschrijving van Amazon combineert Blade of the Immortal het oude samurai-genre met moderne straattaal om een geheel unieke stijl en stemming te scheppen. Dat klinkt helemaal als iets in het straatje van Takashi Miike, die al eerder heeft laten zien met dat bijltje te kunnen hakken, met films als 13 Assassins en zijn remake van Harakiri. Blade of the Immortal komt 27 april 2017 uit in Japan, over een eventuele Nederlandse release is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair