Reboots 'The Crow' en 'Stargate' (opnieuw) in een limbo

Reboots 'The Crow' en 'Stargate' (opnieuw) in een limbo

Het zit niet mee bij deze projecten.

Ondanks de nodige positieve berichten eerder dit jaar hebben de reboots van de films The Crow (1994) en Stargate (1994) een flinke tegenslag te verduren gekregen. Beide films zijn namelijk in een bepaalde vorm van een limbo terecht gekomen.

The Crow Reborn


Het project lag in handen van Relativity Studios. De studio heeft de filmrechten echter overgedragen aan een groep maatschappijen, namelijk Davis Films, Highland Film Group en Electric Shadow.

De vier partijen zouden The Crow Reborn moeten gaan financieren, produceren en verspreiden. De film zou (nog meer) een betere vertelling worden van James O'Barrs originele graphic novel. Of de eerder aangetrokken acteur Jason Momoa (Aquaman) en regisseur Corin Hardy (The Hallow) nog van de partij zijn, is niet duidelijk. De opnames zouden volgend jaar moeten gaan starten, al is een nieuw uitstel niet ondenkbaar.

Stargate

Deze reboot werd eerder dit jaar aangekondigd. Er zou een trilogie moeten verschijnen die het Stargate-verhaal compleet uit de doeken moet gaan doen. Achter de plannen zitten Stargate-regisseur Roland Emmerich en -schrijver/producent Dean Devlin. De laatste laat nu weten dat het project voorlopig on hold staat.

"Het zag er een aantal maanden goed uit, maar nu niet meer. Het is allemaal uit elkaar gevallen, doordat we met teveel zaken rekening moeten houden. Dit is ook de reden waarom ik liever onafhankelijk werk," aldus Devlin tegenover Empire. "Ik doe dit niet als ik denk dat ik het verpruts. Dat willen de fans ook niet. En dit houdt ons tegen. Er zijn veel studio's betrokken, met net zoveel wensen. Deze manier van 'samenwerken' is een angstaanjagend aspect van het geheel."

Kortom, The Crow is voorlopig nog niet geboren en de meningen over de ongetwijfeld prijzige Stargate-plannen lopen fors uiteen. Houdt FilmTotaal in de gaten voor de updates die ongetwijfeld gaan volgen.

NieuwsFilm

meest populair