Regisseur gevonden voor 'Mortal Kombat'

Regisseur gevonden voor 'Mortal Kombat'

Eindelijk zit er wat meer vaart in de langverwachte reboot.

Geruchten over een herstart van de Mortal Kombat franchise doen al jaren de ronde, maar verstomden doorgaans snel. Dat kon dit keer wel eens anders lopen, nu dat de reboot eindelijk een regisseur gekregen heeft. Het is Simon McQuoid geworden. Een gewaagde keuze, aangezien de kersverse keuze met deze gameverfilming gelijk zijn speelfilmdebuut maakt. Tot nu toe had hij louter commercials op zijn resumé staan.

Een andere naam die al langere tijd aan het project verbonden is klinkt de fans wellicht bekender in de oren. James Wan (Saw, The Conjuring) zal zich als producent over het project buigen namens studio New Line. Het scenario is daarentegen gepend door de eveneens onbekende Greg Russo.

Het is niet de eerste keer dat Mortal Kombat uitgevochten wordt op het witte doek. De eerste film, van regisseur Paul W.S. Anderson, stamt alweer uit 1995, met een erbarmelijk ontvangen vervolg, Mortal Kombat: Annihilation, in 1997. De derde film bleef vervolgens jaren in 'development hell' steken. Dankzij de recente serie Mortal Kombat: Legacy werd de franchise echter nieuw leven ingeblazen. Sindsdien wordt er wederom gewerkt aan die derde film, hoewel het tempo niet bijster hoog ligt.

Wanneer we McQuoids Mortal Kombat tegemoet kunnen zien, blijft daarom voorlopig nog in het midden.



NieuwsFilm

meest populair