Dwayne Johnson schaart zich achter 'candy asses'-uitspraak

Hij noemde zo zijn mannelijke tegenspelers uit 'Fast & Furious 8.'

Regisseur F. Gary Gray stuitte op problemen tijdens de opnames van het nieuwste deel in de succesvolle Fast & Furious-reeks. In de week dat Dwayne Johnson zijn laatste scènes moest filmen, begin augustus, plaatste de acteur opeens via Instagram een video waarop hij als karakter Luke Hobbs een gevangenisbewaker aftuigt. Daarbij stond een uitgebreide tekst, waarin hij zowel positieve als negatieve dingen te zeggen had.

De 44-jarige Amerikaan had enkel lovende woorden voor filmstudio Universal Pictures, de crew en de vrouwelijke castleden. Voor de mannelijke acteurs niet zozeer: "Sommigen gedragen zich als eerbare mensen en echte professionals, anderen niet. Degenen die dat niet doen zijn schijtluizen. Candy asses. Wanneer je de film volgend jaar in april ziet, en het in bepaalde scènes erop lijkt dat mijn bloed echt kookt, dan heb je gelijk."

Wat er precies gebeurd is weten we nog steeds niet. Volgens roddelwebsite TMZ had Johnson problemen met medeproducent Vin Diesel, tevens het boegbeeld van de franchise. Laatstgenoemde 49-jarige acteur zou dikwijls te laat op de set komen en zich als een diva gedragen. Berichten onthulden later dat de twee het trachtten bij te leggen. Of dat gelukt is, is nog de vraag. Tegenover The Los Angeles Time zei Johnson namelijk het onderstaande.

"Wat ik heb gezegd was heel erg duidelijk. Ik werk al een lange tijd in deze industrie. Zou Universal liever hebben gewild dat het niet was gebeurd? Natuurlijk, daar hebben we het over gehad. Het ironische is dat analyses naderhand aantoonden dat de aandacht voor deze film als een pijl de hoogte in schoot."

Johnson werd eerder dit jaar tot de best verdiende acteur en één van de meest invloedrijke mensen van 2016 benoemd. De Amerikaan heeft aardig wat projecten op zijn rooster staan. In totaal wist Fast & Furious 7 wereldwijd een indrukwekkend bedrag van 1.5 miljard dollar op te halen.



NieuwsFilm

meest populair