Legendary Entertainment aan de slag met 'Dune'-franchise

De zandworm komt eraan!

Legendary Entertainment heeft de filmrechten aangekocht van het bekende sci-fi boek 'Dune' van schrijver Frank Herbert. Met deze rechten heeft Legendary de mogelijkheid om films en tv-series te maken over het bekende verhaal.

Dune speelt zich af in 10191 en het verhaal laat zien dat het gehele universum afhankelijk van de grondstof spice, alleen te vinden op de droge en afgelegen planeet Arrakis. De bewoners van de planeet zijn in afwachting van hun verlosser die hen zal helpen in een oorlog tegen het keizerrijk van Harkonnen.

Het eerste boek uit 1965 kreeg vijf vervolgen, namelijk Dune Messiah (1969), Children of Dune (1976), God Emperor of Dune (1981), Heretics of Dune (1984) en Chapterhouse: Dune (1985). Daarna verschenen er nog veel meer boeken, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het boek Navigators of Dune verscheen dit jaar.

In 1984 kwam het wisselend ontvangen Dune van regisseur David Lynch uit, welke nu een soort van cultstatus heeft. Daarnaast verschenen er tv-series, comics, bordspellen en verschillende games, zoals Dune (1992), Dune II (1992) en Dune 2000 (1998).

Een verschijningsdatum is nog niet bekend. Legendary zal ongetwijfeld regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Arrival) benaderen. Enige tijd terug liet de Canadese filmmaker weten dat het zijn wens is om Dune te verfilmen. Van hem zien we eerst nog Blade Runner 2049.
De producenten zijn wel bekend: Thomas Tull, Mary Parent en Cale Boyter.



NieuwsFilm

meest populair