Amber Heard beschuldigd van saboteren 'London Fields'

Amber Heard beschuldigd van saboteren 'London Fields'

Ook regisseur Matthew Cullen zou een vinger in de pap hebben.

Het drama rond boekverfilming London Fields gaat verder. De thriller ging vorig jaar in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto, maar dit pakte afschuwelijk uit. Destijds klaagde regisseur Matthew Cullen de producenten achter het eindproduct aan wegens fraude, want ze zouden zijn film hebben verknipt. De producenten, van Nicola Six Limited, beweren echter hetzelfde. Maar niet alleen Cullen zou betrokken zijn bij het vernielen van hun product, ook actrice Amber Heard is kennelijk verantwoordelijk.

Dat staat in de aanklacht die het productiebedrijf maandag te Los Angeles heeft ingediend. Ze eisen 10 miljoen dollar van de 30-jarige Amerikaanse. Niet alleen maakte ze geen reclame voor de film tijdens het festival (wel deed ze dat voor The Danish Girl en Black Mass), ook schijnt ze met regisseur Cullen te hebben samengespannen om haar erotische scènes uit de film te knippen. Cullen was het daar blijkbaar mee eens. Daaropvolgend besloot Nicola Six Limited zelf een versie samen te stellen. Daar schaarde Cullen zich niet achter.

London Fields, waarin Billy Bob Thornton ook een hoofdrol vervult, zou tevens over het budget van 8 miljoen dollar zijn gegaan. In de aanklacht staat geschreven dat Cullen en Heard actief hun best doen om Nicola Six Limited, de film en de investeerders met de grond gelijk te maken. Nu de thriller in limbo verkeert is het nog maar de vraag of liefhebbers ooit de kans krijgen om hem te zien. Recensenten die dat wel konden schreven vorig jaar vernietigende recensies.

Het editen van de film is overduidelijk een soepzootje geworden. Hoewel Heard in haar contract heeft aangegeven dat ze akkoord ging met de naaktscènes, wilde ze deze later eruit geknipt hebben. Cullen meldde dat Nicola Six Limited zich hierdoor genoodzaakt voelde om pornografische beelden in de film te plaatsen, evenals opnames van springende mensen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Hoe deze in het eindproduct passen is nog onduidelijk.



NieuwsFilm

meest populair