'Old Stone' trailer kaart absurde wet aan

'Old Stone' trailer kaart absurde wet aan

Je kan beter iemand doodrijden dan slechts aanrijden in China.

Iemand per ongeluk aangereden in China? Je mag hopen dat je hem of haar hebt doodgereden en niet alleen verwond, dat is juridisch een stuk eenvoudiger. De kans is groter dat je ongestraft blijft wanneer je slachtoffer overlijdt. Johnny Ma heeft over die absurditeit zijn debuutfilm gemaakt, Old Stone (oorspronkelijke titel: Lao Shi).

Old Stone is een Kafkaiaanse thriller waarin een taxichauffeur in een bureaucratische nachtmerrie belandt nadat hij een motorist aanrijdt. Passanten maken foto's en geven commentaar, maar niemand helpt het slachtoffer en als de ambulance maar niet komt, besluit de chauffeur de gewonde man zelf naar het ziekenhuis te brengen. Dat blijkt voor hem een zeer slechte beslissing.

Wat begint als een ogenschijnlijk sociaal-realistisch drama dat de absurde wetgeving van China blootlegt, verandert dan al snel in een psychologische thriller met film noir-elementen waarin de taxichauffeur bureaucratie en manipulatie van de wet moet bestrijden om het hoofd boven water te houden. Bekijk de eerste Amerikaanse trailer voor deze Chinese film:



NieuwsFilm

meest populair