'Rogue One' bepaalt toekomst 'Star Wars'-franchise

'Rogue One' bepaalt toekomst 'Star Wars'-franchise

En een Boba Fett-film was bijna officieel.

In gesprekken met Variety en Entertainment Weekly heeft LucasFilm-kopvrouw Kathleen Kennedy wat losgelaten over de toekomst van de Star Wars-franchise. Hieronder een aantal van de zaken die ze besprak, over de toekomstige films en de periode na 2019.

Waarom geen Opening Crawls bij Rogue One


Kennedy bevestigde dat Rogue One: A Star Wars Story geen 'Opening Crawls' heeft. Dit wordt de eerste keer. Niet geheel vreemd, aangezien Rogue One niet direct onderdeel uitmaakt van de lopende Saga-films. "We vinden dat het duidelijk is waar de losstaande films over gaan. We starten de film op een traditionele manier, met alleen de titel."

Vrouwelijke regisseur

Kennedy geeft aan dat er een mogelijkheid is dat een vrouwelijke regisseur een Star Wars-film maakt. Iets dat het afgelopen jaar nogal een punt is in Hollywood. "We willen ervoor zorgen dat als we een vrouwelijke regisseur aantrekken voor Star Wars het wel een succes wordt. Het zijn gigantische films en je kunt deze niet maken zonder ervaring..." Aangezien er nog weinig vrouwen met blockbuster-regie ervaring zijn, zal het dus nog wel even duren.

Spin-off rond Boba Fett

Entertainment Weekly liet in hun artikel weten dat een spin-off rond Boba Fett bijna was aangekondigd met een teaser tijdens Star Wars Celebration 2015. Chronicle-regisseur Josh Trank was destijds aangewezen de film te regisseren, met een script van Simon Kinberg. Toen Trank noodgedwongen het project verliet is het stil geworden rond de Boba Fett-film. Overigens heeft Kennedy dit niet bevestigd in het artikel.

Na Episode IX

Na het aanstaande Rogue One verschijnen nog Star Wars VIII (2017) en IX (2019) en de spin-off rond Han Solo (2018). Wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk, al heeft Walt Disney de intentie om nog meer films te maken.



NieuwsFilm

meest populair