Josh Trank weg als regisseur 'Star Wars'-film

Zijn gedrag tijdens opnames Fantastic Four betekenden zijn afscheid.

Alweer een jaar geleden werd Chronicle-regisseur Josh Trank aangetrokken voor de tweede 'Star Wars Anthology'-film. Nu is bekend geworden dat hij het project heeft verlaten. Walt Disney heeft hem waarschijnlijk ontslagen door de problemen die hij veroorzaakte tijdens de productie van de superheldenfilm Fantastic Four.

In een officiële verklaring laat Trank het volgende weten: "Een jaar lang was het een enorme eer om samen met de fantastische en getalenteerde mensen van Lucasfilm te werken, maar ik heb besloten een andere richting in te slaan. Ik heb er veel energie in gestoken, maar diep in mijn hart weet ik dat ik (andere) originele creatieve kansen wil najagen. Dat gezegd, het Star Wars-universum heeft altijd veel invloed op mij gehad en ik ben, net als de vele miljoenen andere fans, meer dan opgewonden om getuige te zijn van de toekomst. Ik wil Kathleen Kennedy, Kiri Hart, Simon Kinberg en iedereen bij Lucasfilm en Disney bedanken. 'May the Force be with you all'."

Er zit echter meer achter deze verklaring. The Hollywood Reporter weet te melden dat onder meer producent Simon Kinberg moest ingrijpen bij de realisatie van Fantastic Four. Trank zou er niet alleen een zooitje van hebben gemaakt, ook zijn gedrag liet te wensen over. Zo zou hij een voor hem gehuurde woning compleet hebben vernield, met een schadepost van zo'n $100.000.

Nadat producent Kinberg dit had besproken met Walt Disney, zou de studio zijn conclusies hebben getrokken. Trank was afgelopen maand al de grote afwezige tijdens Star Wars Celebration, waar werd gesproken over de Star Wars-spin-offs.

Star Wars Anthology: Rogue One van Gareth Edwards verschijnt 15 december 2016 en de tweede Star Wars Anthology staat gepland voor mei 2018. Tranks Fantastic Four verschijnt 6 augustus in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair